© Bart Borgerhoff

Daar is de lente: zondag tot 18 graden

Hasselt -

De lente verliep tot nu toe behoorlijk kil en nat, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. “Het wordt zonniger en zachter”, zegt weerman Ruben Weytjens.

Ruben Steegen

Er is de voorbije weken al veel inkt gevloeid over de natte en koude lente van 2023. Niet helemaal onterecht als je kijkt naar de cijfers. In Limburg kwam in maart ruim dubbel zoveel neerslag als normaal naar beneden, terwijl het aantal uren zonneschijn ver onder het gemiddelde bleef. Ook april verliep tot nu toe een pak kouder dan gemiddeld, met opnieuw behoorlijk wat neerslag. “Toch was het echt niet zo slecht als veel mensen denken”, sust weerman Ruben Weytjens. “Vandaag schijnt de zon alweer volop en dit is heus niet de eerste mooie lentedag. Wat betreft het aantal uren zonneschijn is april tot nu toe zelfs een heel normale maand. Maar mensen lijken te vergeten dat regen en buien óók bij de lente horen.”

Toch heeft de weerman goed nieuws voor wie hunkert naar terrasjesweer. Het wordt de komende dagen gevoelig zachter. Vrijdagochtend trekt een regenzone over onze provincie, maar daarna zijn we vertrokken voor een langere drogere en warmere periode met behoorlijk wat zon. “Zaterdag kan dikke, hoge bewolking nog wat roet in het eten strooien, maar zondag krijgen we brede opklaringen en maxima rond 18 graden.” Maandag 1 mei doen we daar mogelijk zelfs nog een graadje bij. Vanaf dinsdag draait de wind naar het noorden en blijven we steken op maxima rond vijftien graden. Wel blijft het droog.

© Serge Minten

© Serge Minten

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer