Schepen Tom Meeuws en burgemeester Bart De Wever op de grote Markt.© rr

Antwerps stadsbestuur op straat na brandalarm in stadhuis: “Weer spek met eieren aan het maken?”

Antwerpen -

Het Antwerpse stadhuis is donderdagnamiddag ontruimd na een brandalarm. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de schepenen moesten samen met hun kabinetsmedewerkers op de Grote Markt gaan staan. Blijkbaar was een cateringbedrijf bezig in de keuken van het stadhuis, maar waren de medewerkers vergeten de dampkap aan te zetten waardoor het brandalarm afging.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Bureaus van Els van Doesburg en Peter Wouters even ontruimd omdat sportschepen spek met eieren staat te bakken

Dat zorgde op zich voor hilariteit op de Grote Markt, want schepen Peter Wouters (N-VA) was toevallig op dat moment in het stadhuis. Hij was een maand geleden verantwoordelijk voor de ontruiming van zijn kantoren aan de Hofstraat. Wouters trakteerde toen zijn medewerkers met spek met eieren. Door de rook van het koken ging het alarm af.

Bij het afgaan van het brandalarm in het stadhuis werd dan ook in de richting van schepen Wouters gekeken. “Weer spek met eieren aan het maken?”, was een veel gehoorde vraag aan Wouters op de Grote Markt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen