AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

‘Poetry in motion’: hoe “fenomenale” Kevin De Bruyne, mede dankzij een Noorse Tarzan, excelleerde tegen Arsenal

Hein Vanhaezebrouck had het eind 2010 al gezien: “Kevin De Bruyne is de nieuwe Cruijff”. Woensdagavond na Man City - Arsenal, Rio Ferdinand op de Engelse televisie: “The guy is phenomenal.” Met dank aan de fenomenale samenwerking tussen De Bruyne en Haaland. Hoe de ‘Noorse Tarzan’ De Bruyne nóg beter maakt. En waarom de 31-jarige De Bruyne niet aan Cruijff maar steeds maar aan Zinedine Zidane doet denken toen die tram drie had genomen.

6 reacties

  • Mieke Ponet

    1 jaar geleden
    Het grootste voordeel van Kevin is dat hij voor hij de bal krijgt al gezien heeft wat er moet gebeuren en dat hebben alleen de allergrootste, wat het nog mooier maakt is dat de uitvoering nu een stuk hoger ligt dan vroeger
  • Eric Maes

    1 jaar geleden
    Daarvoor moet je het groene gras geroken hebben om te weten hoe moeilijk dit allemaal uit te voeren is. Maar een groot aantal mensen zien het niet hoe goed Kevin wel is. Bij die twee doelpunten. Dit is oooh zo moeilijk. Volle loopsnelheid gekoppeld aan traptechniek en zijn geweldig panoramisch zicht. Fabelachtig die gast.
  • Danny Roelants

    1 jaar geleden
    De Bruyne ziet wat een ander niet ziet.Zo simpel is het en met de Noorse tarzan naast hem moet je maar goesting hebben als tegenstander om daar tegen te beginnen.Zo zie je maar met de juiste spelers samen in één ploeg hoe mooi voetbal is.
  • bart Bollen

    1 jaar geleden
    Technisch was Zidane beter denk ik maar qua spelinzicht en handelingssnelheid is KDB fenomenaal, beter dan cruyf en zidane al zullen de Fransen en de Hollanders dit met hun eigen gekleurde bril niet zo zien.
  • christianne bruyland

    1 jaar geleden
    Ik ken in feite maar 2 spelers van die ploeg, dat zegt genoeg toch.