‘De Tafel van Vier’ vraagt gasten om te stemmen over lot van Olivier Vandecasteele.
Volledig scherm
PREMIUM
‘De Tafel van Vier’ vraagt gasten om te stemmen over lot van Olivier Vandecasteele. © Play4

ONZE OPINIE. “Je wil niet onderhandelen met terroristen over terroristen. Maar er valt iets te zeggen om met dichtgeknepen neus Olivier Vandecasteele te ruilen”

“Moet de door Iran gegijzelde Olivier Vandecasteele geruild worden voor een Iraanse terrorist die hier 20 jaar cel uitzit? Je wil niet onderhandelen met terroristen en zeker niet over terroristen. Maar België krijgt Iran niet alleen op de knieën. En de terrorist komt sowieso vrij”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Als alle opties zijn uitgeput, valt er iets te zeggen over een ruil. Maar je wint er geen schoonheidsprijs mee.”

7 reacties

  • Robert Bruyndoncx

    1 jaar geleden
    Wanneer men deze ruil laat doorgaan maakt men van alle Belgen waar ook ter wereld pasmunt om terroristen vrij te krijgen. Je zal eens zien hoe vlug de terroristen die nu in Brussel terecht staan gaan vrij gelaten worden na de volgende gijzelingen van Belgen in zulke landen.
  • eric loyens

    1 jaar geleden
    Die veroordeelde moet hier zijn 20 jaar uitzitten ,deze man wou hier 100 den doden maken en wat de belgen in Iran betreft blijf er weg dan kan je niet opgepakt worden.
  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    Of hij een spion is of niet, weten wij niet. Indien wel zit hij daar terecht in de cel. Indien niet, heeft het Westen het aan zichzelf te danken dat de ruil zo moeilijk verloopt met de sancties die op Iran rusten.
  • danny meuleman

    1 jaar geleden
    Er mag nooit geruild worden met een terrorist. Als men daaraan begint heb de terroristen ons in hun macht
  • Paul Boutsen

    1 jaar geleden
    De zaak is al zo goed als rond, enkel het verhaal moet er nog om geschreven worden. België zal toegeven aan deze chantage, als is het maar om de oppositie in dit land te pesten. Erger vind ik echter het gekronkel en de ontkenning van de man die justitie gepolitiseerd heeft.