Jonas Roosens

Man (50) krijgt 30 jaar celstraf voor moord op nieuwe partner van ex-vrouw in bijzijn van kinderen

In Antwerpen heeft een 50-jarige man een celstraf van 30 jaar gekregen voor de moord op de nieuwe partner (52) van zijn ex-vrouw in Deurne twee jaar geleden. De beschuldigde gaf het slachtoffer vijftien messteken, terwijl zijn eigen kinderen dat zagen gebeuren. Ze waren toen 6 en 10 jaar oud.

Een 50-jarige man heeft op zijn assisenproces een celstraf van 30 jaar gekregen voor de moord op de nieuwe partner (52) van zijn ex-vrouw. In juni 2021 ging het slachtoffer zijn twee pluskinderen ophalen aan een lagere school in Deurne. Hij werd neergestoken en liep 15 snij- en steekwonden op in de hals en romp, hij overleed ter plaatse. Volgens omstaanders schreeuwden de kinderen het uit van angst.

Getuigen beweren dat de 50-jarige man doelbewust afstapte op het slachtoffer. De verdediging betwistte dan ook niet dat de beschuldigde de wil had om het slachtoffer te doden, maar wel dat dat met voorbedachte rade was gebeurd. Toch vond de assisenjury ook dat bewezen, omdat de beschuldigde zich nooit heeft bedacht tijdens de rit en wandeling naar de school, maar ook nadien erg koelbloedig en zelfverzekerd bleef. "Het leek alsof zijn missie was volbracht op dat moment", klonk het bij de jury.

Uiteindelijk kreeg de man een celstraf van 30 jaar. Dat is een jaar meer dan het Openbaar Ministerie had geëist, omdat de man zo'n meedogenloos geweld heeft gebruikt en zijn kinderen zo'n trauma's hebben opgelopen. De man was eerder al veroordeeld voor intrafamiliaal geweld. 

Meest gelezen