Archieffoto
Belgaimage

Metroverkeer in Brussel deels onderbroken door ontspoord metrostel

Tussen de metrostations De Brouckère en Brussel-Centraal is rond 5.30 uur een metro ontspoord. Daardoor is het metroverkeer tussen Kunst-Wet en Beekkant op lijn 1 en 5 momenteel onderbroken. Dat bevestigt de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB.

"Toen vanochtend het eerste eerste metrostel uitreed, heeft er zich een kleine ontsporing voorgedaan. Er waren nog zeer weinig mensen aan boord en zij werden geëvacueerd. Er vielen geen gewonden", aldus MIVB-woordvoerster An Van hamme. "Er is ook een kleine brand ontstaan aan de achterkant van het metrostel, maar die werd door de bestuurder zelf geblust." 

Pendelbussen

Door het incident is het metroverkeer op metrolijnen 1 en 5 wel onderbroken tussen Kunst-Wet en Beekkant. Er werden intussen pendelbussen ingezet om de reizigers te vervoeren. De MIVB raadt pendelaars ook aan om indien mogelijk voor een alternatief met bus of tram te kiezen.

Hinder

Wat de oorzaak was van de ontsporing, is voorlopig nog niet duidelijk. Volgens de MIVB zal de hinder nog de hele voormiddag voelbaar zijn. "Op dit ogenblik probeert een vrachtwagen het metrostel weg te trekken. Als dat gebeurd is, moeten er nog verschillende controles op het vlak van spoorveiligheid gebeuren. Dat zal toch nog een groot stuk van de voormiddag in beslag nemen", aldus Van hamme.

Oorzaak

Van hamme wijst er nog op dat zo'n ontsporing zelden voorkomt. "Dit komt echt niet vaak voor", zegt de woordvoerder. "Deze ontsporing was het gevolg van materiaal dat was achterlaten op de sporen na werken afgelopen nacht." 

Meest gelezen