Koning Willem-Alexander geeft handjes op Koningsdag
Volledig scherm
PREMIUM
Koning Willem-Alexander geeft handjes op Koningsdag © Getty Images

Tien jaar op de troon en massa volk op Koningsdag, maar toch noemen ze Willem-Alexander “Willem De Laatste”

RoyaltyDe Nederlandse koning Willem-Alexander heeft gisteren zijn 56ste verjaardag en zijn 10 jaar op de troon gevierd in Rotterdam, het epicentrum van Koningsdag. Hoe oranje de havenstad en het land ook kleurden, zijn regeerjubileum heeft een zwarte rand. De populariteit van en waardering voor Willem-Alexander zit op het dieptepunt.

6 reacties

  • Eveline Van den Hout

    12 maanden geleden
    Spijtig voor de "oranjes" maar ze zouden beter een voorbeeld nemen aan het Belgische vorstenhuis dat een poging doet om met de tijd mee te gaan en daardoor misschien wel kan overleven. Verder zou men zich de bedenking moeten maken dat het oudste kind niet noodzakelijk de troon moet erven. Het zou het meest geschikte kind moeten zijn. In Nederland is dat oudste kind Amalia, maar misschien is een andere zus meer geschikt.
  • Jeanine Lierman

    12 maanden geleden
    Elk koningshuis zou nu de laatste moeten zijn. Behalve reizen, feesten doen en laten op onze kosten is dat niets meer dan een overbetaald, ceremonieel baantje! Bovendien op erfopvolging? Zonder iets gepresteerd te hebben of daadwerkelijk geschikt te zijn worden zij staatshoofd. Middeleeuws en leuk voor theater meer niet!
  • Steven Vanneberg

    12 maanden geleden
    Wanneer je een brokkenparcours rijdt en meer sterallures hebt dan werkelijk tussen de mensen te staan, dan krijg je dat. Ons koningspaar toont hoe het moet: jezelf blijven, waardigheid uitstralen en toch voeling hebben met wat echt omgaat in de maatschappij en dat elke dag uitdragen.
  • Philip Coorens

    12 maanden geleden
    Van de Nederlandse koning Willem-Alexander en zijn familie is het inderdaad moeilijk om vrolijk te worden. Des temeer mogen wij ons gelukkig prijzen met onze Koning Philip en zijn familie, dat is toch echt wel van een ander kaliber.
  • marc meulenberghs

    12 maanden geleden
    Niet verwonderlijk, als je ziet welke problemen Nederland heeft door instanties van hogerhand (Europese Commissie, WEF,enz.): stikstofnormen, massa-immigratie,hoge prijzen van levensmiddelen, woningnood, problemen in de zorg enz. De koning en Maxima doen niets anders dan het huidige beleid te verdedigen ten nadele van de eigen bevolking die steeds meer verarmt. De mensen zien ook dat het koningshuis daar geen last van heeft (net zoals in Belgie trouwens).