© Dick Demey

Lommelaar (41) krijgt vijf jaar cel voor verkrachting man in Eksel: “GHB wordt niet voor niks de rape drug genoemd”

Hechtel-Eksel -

Vijf jaar cel is het verdict voor een 41-jarige Lommelaar die in augustus vorig jaar een man verkrachtte in love hotel Casa-Blanca in Eksel. Het slachtoffer kreeg vloeibare xtc toegediend, waarna de veertiger zijn fantasieën botvierde. Met onder meer brandwonden tussen de billen als gevolg.

Geert Houben

De stoeipartij tussen de twee mannen speelde zich af op 20 augustus vorig jaar. Het duo had al eens eerder afgesproken, waarbij ze ook hun interesse voor speed deelden. “Met GHB (vloeibare xtc) had de gedupeerde dan weer geen ervaring”, luidde het op het proces.

De aangehouden Lommelaar vertelde in de Hasseltse rechtbank dat het slachtoffer een stevige slok nam van een flesje met GHB dat hij hem presenteerde. “Ik had hem nog gezegd dat zoiets dodelijk kon zijn. Na 15 minuten begon hij raar te doen”, probeerde de man zijn daden te minimaliseren.

De dader stelde dat het slachtoffer niet veel later naakt op het bed lag en dan meermaals tegen de grond ging. “Hij maakte rare geluiden. Opdat hij niet zou stikken heb ik een schoen onder zijn hoofd gestoken.” De Lommelaar zou 4,5 uur later het hotelletje verlaten. Hij ging ervandoor met de Jeep van de verdachte en met zijn telefoon. Een dag later zou de veertiger nog een Peugeot stelen.

LEES OOK. KI bevestigt: verdachte doodslag rendez-voushotel Casa-Blanca blijft in de cel

Twaalf bladzijden strafregister

Rond 20 uur ging de uitbater op de kamer kijken omdat deze nog niet vrij gegeven was. Hij trof er een bont en blauw geslagen slachtoffer aan, dat totaal weg was van deze wereld. Ook was er glijmiddel te vinden, net als ontlasting en andere troep. De eerste herinnering voor het slachtoffer was pas toen hij wakker werd in het ziekenhuis. “Ik heb geen hulp willen halen omdat ik geseind stond”, stelde de inmiddels aangehouden Lommelaar, die een strafregister van twaalf pagina’s heeft. Het slachtoffer hield aan de ontmoeting twee blauwe ogen, verwondingen aan de schouders, anale kwetsuren en zelfs een pletwonde aan zijn geslachtsdeel over. “Hij heeft zichzelf met een dildo bevredigd en ik moest hem met een zweep slaan”, gaf de Lommelaar als uitleg voor enkele verwondingen.

Duidelijk

Op de vraag hoe het slachtoffer aan zijn verwondingen kwam, kon de dader geen concrete antwoorden geven. “Wie GHB gebruikt, gaat snel tegen de grond of verwondt zichzelf”, was zijn uitleg.

Volgens het parket was er maar één verantwoordelijke voor. “Buiten de verdachte en het slachtoffer is niemand anders in de kamer geweest. Het kan niet anders dan dat hij verantwoordelijk is. GHB wordt niet voor niets de rape drug genoemd. De drug is heel moeilijk om te doseren en je moet er voorzichtig mee omgaan. Bovendien kende het slachtoffer het product niet.”

De rechtbank achtte alle tenlasteleggingen als bewezen. Het komt de veertiger op vijf jaar cel effectief te staan en tien jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. Daarnaast speelt hij voor vijf jaar zijn rechten kwijt. Aan het slachtoffer is de Lommelaar bijna 6.000 euro verschuldigd. De proceskosten van 823 euro zijn eveneens voor zijn rekening.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer