AP
Volledig scherm
© AP

Luca Brecel schrijft geschiedenis met finaleplaats op WK snooker na geweldige remonte tegen Chinees Si, tegenstander wordt Selby

Luca Brecel (28) heeft zich als allereerste Belg ooit geplaatst voor de finale van het WK snooker. Onze landgenoot bracht tegen de Chinees Si Jiahui andermaal een geweldige comeback tot een goed einde. In de finale wacht vandaag viervoudig wereldkampioen Mark Selby.

150 reacties

  • roland de mesel

    12 maanden geleden
    Dat is een staaltje van geloof in eigen kunnen... Het zelfvertrouwen stroomt eraf. Proficiat Brecel..
  • Wim de Ruyter

    1 jaar geleden
    Kanshebber op de sportman van het jaar, al zal zijn levensstijl en voorbereiding op het WK ferm in zijn nadeel spelen (niet trainen en feesten als de beesten). Hij heeft tot nu toe een mooi parcours afgelegd, nu volledige focus op de laatste 2 dagen. Proficiat Luca!
  • Patrick Moorthamer

    1 jaar geleden
    Mooie prestatie e en ook van si! Proficiat alleszins
  • Luc Van Cauwenberghe

    1 jaar geleden
    Proficiat wat een pracht prestatie
  • Marinus Verbelen

    1 jaar geleden
    Terugkomen van 5-13 is fenomenaal. Zijn spelstijl is gedurfd, soms spectaculair, en dat smaakt het publiek en de kijker. De hele partij was om duimen en vingers af te likken, mede dankzij het fenomenale foutloze spel van Si de eerste 13 frames. Van die gast gaan we nog horen. Luca maakte vooral foutjes op positiespel waardoor hij zichzelf in de problemen bracht. Een geluk voor Luca dat Si nadien dezelfde fouten maakte, zelfs op easy pots. Minder foutjes en Luca wordt wereldkampioen. En verdient!