Direct naar artikelinhoud
NieuwsAntwerpen

Bezoekers mogen vanaf augustus niet meer op straat parkeren in Antwerpse binnenstad

Illustratiebeeld.Beeld Klaas De Scheirder

Het parkeerreglement van het historisch centrum in Antwerpen wijzigt drastisch. Vanaf 1 augustus zullen bezoekers en toeristen er niet meer op straat mogen parkeren. Enkel bewoners, hulpverleners, autodelers en andere vergunninghouders zoals bepaalde ondernemers, zullen er nog mogen parkeren.

en

Het aangepast verkeersreglement maakt deel uit van de nieuwe bouwcode in Antwerpen. Het gaat over het gebied in de historische binnenstad tussen de Schelde, Brouwersvliet, de Leien en de Scheldestraat.

Onder andere de Nederlandse toerist zal dus niet meer tot aan de hutjes van de kerstmarkt kunnen parkeren komende winter, en zal op zoek moeten gaan naar een ondergrondse parking of gebruikmaken van een van de P+R Parkings aan de rand van de stad.

Lees ook

Waarom Antwerpen zoveel fietsongevallen kent: ‘Jammer dat de stad blijft inzetten op auto’s in het centrum’

De traditionele automaten waar je kan betalen voor een parkeerplaats zullen verdwijnen. Ook op parkeerapps zal je je wagen niet meer kunnen registreren als bezoeker. “De eerste maand zullen we ook vooral sensibiliseren en nog niet meteen bestraffen”, zegt schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA).

Er zijn wel uitzonderingen voor bezoekers die regelmatig parkeren in Antwerpen. Ze kunnen vanaf 1 augustus vooraf betalen via een flexibel abonnement. Met een bezoekerspas kun je dan maximaal drie uur betalend parkeren in de parkeerzone voor bewoners en vergunningenhouders, tussen 9 en 22 uur. Je betaalt 3,80 euro per uur.