Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS).
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS). © Photo News / Photo News

Regering-De Croo in grote lijnen eens over sociaal akkoord tussen bonden en werkgevers

Het kernkabinet van de federale regering is het vrijdag eens geraakt over de uitvoering van het sociaal akkoord dat vakbonden en werkgevers in maart waren overeengekomen. Vivaldi stapt mee in de grote lijnen van dat akkoord. Enkele kleinere aspecten verhuizen naar de pensioendiscussie of de begrotingsopmaak. Wel zou daardoor het kostenplaatje met zowat 70 miljoen euro dalen.

16 reacties

  • Wouter Beyen

    1 jaar geleden
    Akkoorden maken waarover de gemeenschap moet betalen, da's gemakkelijk van de bonden en vokabonzen. Weinig verantwoordelijkheidszin.
  • Wilfried Vanden Berg

    1 jaar geleden
    Van De Perre , De Croo een probleem oplossen ? Altijd afschuiven op een coalitie partner . Of komt met uitvluchten . En als het water hem aan de lippen komt te staan, dan trekt hij de stekker er uit . Heeft hij vroeger reeds gedaan toen hij voorzitter was van OVLD . Maar nu durft hij het niet , bang van papa Mr Van De Perre .
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Wanneer wordt het pensioen voor iedereen op eenzelfde wijze berekend ?? Hoeveel jaar nog .Wat doet de PS eraan en Groen .Gedaan met die gouden eilanden
  • Emiel Van Roost

    1 jaar geleden
    De Croo, manneke ge staat aan het hoofd van ongeveer de rotste regering die ik ooit heb meegemaakt (ben 82), nog slechter dan de eerste paars-groene.
  • Wesley Kenis

    1 jaar geleden
    Eigenojk moet dat systeem van SWT op de schop..ja dat gaan veel niet hraag horen, maar toch is het zo. Bekijk dan liever de piste van het VERLAGEN van de pensioenleeftijg want dit toch wat SWT inhoud: vroeger op pensioen...of moet ik dat eerder zien als :veel krijgen en weinig geven zoals echte profiteurs betaamd. Enkel zware beroepen hebben recht op vroeger pensioen.