Zelfstandigenorganisatie NSZ vraagt evaluatie van Antwerps parkeerbeleid na 6 maanden

Antwerpen -

Het Neutraal Syndicaat Voor Zelfstandigen (NSZ) reageert voorzichtig op het nieuwe parkeerbeleid in het historisch centrum van Antwerpen, dat straatparkeren voorbehoudt aan bewoners en vergunninghouders. “We vragen met aandrang om binnen zes maanden de nieuwe parkeersituatie te evalueren”, klinkt het.

Bron: BELGA

Het NSZ zegt begrip te tonen voor de beslissing, omdat er een balans moet worden gevonden tussen economie en leefbaarheid in de stad. “Als organisatie die de belangen van zelfstandigen en ondernemers behartigt, is NSZ verheugd te zien dat de stad Antwerpen zich inzet om een gezonde economische omgeving te creëren, terwijl de leefbaarheid van de stad behouden blijft”, zegt Antwerps NSZ-regiodirecteur Nico Volckeryck. “We zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen niet alleen de lokale economie zullen stimuleren, maar ook zullen bijdragen aan het welzijn van de inwoners van Antwerpen.”

LEES OOK. Parkeerreglement in Antwerpen wijzigt vanaf 1 augustus: alleen bewoners en vergunninghouders mogen straatparkeren in binnenstad

Toch vraagt NSZ om de maatregel snel te evalueren. “Als we vaststellen dat hotels, retail, toerisme maar ook specifieke technische zelfstandigenberoepen zoals loodgieters, dakwerkers, en elektriciens door deze maatregelen economisch nadeel ondervinden, moeten ze worden bijgestuurd”, zegt Volckeryck.

Tot slot vraagt NSZ ook een gebaar van de uitbaters van de publieke parkeergarages in de binnenstad. “Wij stellen vast dat de stad Antwerpen haar parkeergarages van een groots cadeau voorziet en vragen de parkeergarage-uitbaters dan ook om deze tegen billijke prijzen aan te bieden aan de bezoekers van de stad”, zegt Volckeryck. “Wij vragen dat er kortingen zullen worden ingevoerd voor toeristen, shoppers en andere bezoekers, om te voorkomen dat onze stad te lijden zal hebben onder de gevolgen van onbetaalbaar parkeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen