Jan Remans (links) en bouwondernemer Joeri Haex aan het statig gebouw waarin verschillende medische specialismen worden ondergebracht.© Chris Nelis

Jan Remans opent deuren van zijn nieuw Health Center voor publiek

GENK -

Het nieuwe Health Center tegenover het Reumacentrum aan de Weg naar As gaat op 7 mei voor het eerst open voor het publiek. Reumatoloog Jan Remans zette het project op poten met als doel verschillende medische specialisaties in het nieuwe gebouw samen te brengen.

Chris Nelis

LEES OOK. Ex-senator Jan Remans bouwt therapieruimte

“Neen, dit komt niet in de plaats van het Reumacentrum”, zegt Jan Remans. “Dat is een hardnekkig gerucht, maar klopt niet. Wel gaan we elk van de vier verdiepingen inrichten voor verschillende medische specialisaties. Er komt een afdeling voor pneumologie, dermatologie, psychologisch welzijn, preventieve geneeskunde, kinesitherapie en oftalmologie. Alles is al zo goed als ingevuld. Voor ik met dit project van start ging, ben ik in gesprek gegaan met het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL). Het laatste wat ik wilde is de concurrentie met hen aangaan. Het nieuwe Health Center is dan ook volledig complementair aan het bestaande aanbod en zorgt zelfs voor een vermindering van de druk op bestaande medische instellingen. Verschillende artsen van het ZOL zullen hier ook een praktijk houden.” Het Health Center heeft over de volledige oppervlakte een ondergrondse parking, die vooral is bedoeld voor personeelsleden. De parkeerplaatsen voor patiënten bevinden zich aan de randen van het gebouw. Voor het overige zal ook het groen dat we gaan voorzien opvallen.”

“Er komt een afdeling pneumologie, dermatologie, psychologie, kinesitherapie en tenslotte oftalmologie”

Bouwheer, Jan Remans

Volgens Remans sluit elke verdieping aan op de noden van de specialisatie. “Bovendien hebben we de hoogste eisen gesteld op vlak van afwerking en duurzaamheid. Volledig klimaatneutraal is het nog niet, maar we komen wel dicht in de buurt.” Voor de realisatie van het project sloot Remans een overeenkomst af met bouwfirma Haex en architectenbureau Multis. “We hebben het bouwteam zelf samengesteld”, zegt Joeri Haex. “Met alle onderaannemingen is er een bouwteam gevormd dat een perfect in elkaar geweven samenwerking mogelijk maakte, waardoor we flink wat tijd hebben kunnen winnen. Hadden we dit project niet in deze vorm uitgerold, dan zou het pas in het najaar klaar zijn en twintig procent duurder zijn geweest.” Op zondag 7 mei is het gebouw aan de Weg naar As 100 in Genk tijdens de Open Wervendag tussen 10 en 18 uur voor het eerst toegankelijk voor het publiek. Inschrijven kan via www.haex.be/openwervendag. Parkeren kan op de parking van het Reumacentrum tegenover het nieuwe gebouw. Op 1 juni wordt het Health Center ook officieel geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer