Jeanneke Wouters en riksja-bestuurder Rudi Leemans.© RR

92-jarige Jeanneke rijdt met KV-riksja naar bekerfinale

Duffel -

Jeanneke Wouters (92), bewoonster van woon- en zorgcentrum Sint-Elisabeth in Duffel, trekt zondag als trouwe supporter en weduwe van oud-KV-speler Jozef Bosmans met de rolstoelfiets naar het Koning Boudewijnstadion.

Jeanneke is een trouwe supporter van KV Mechelen. Toen haar man er speelde begin jaren vijftig, nodigde ze vaak de hele ploeg uit om na de match bij haar te komen eten. Vroeger was ze ook vaste abonnee. Na de achtste finales in november vroeg ze om, als KV Mechelen de bekerfinale zou spelen, deze te mogen volgen op een groot scherm in het woon- en zorgcentrum.

LEES OOK. COLUMN. Joeri, eindredacteur en KV-fan: “In één match kan alles, we gaan vol voor de overwinning”

Dat idee groeide ondertussen uit tot een heuse onderneming. Jeanneke trekt zondag met de rolstoelfiets, die ze mee omgebouwd heeft tot KV-mobiel, naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Ze doet dit samen met haar kleinzoon Jan, vrijwilligers en personeelsleden van het woon- en zorgcentrum en medebewoners Monique (71 jaar) en Henry (75 jaar). Ze willen de 38 kilometer naar Brussel in drie uur afleggen. (cvr)

LEES OOK. Limburger Sem Clijsters en Waal Gweny Defleur gaan favoriete club KV Mechelen aanmoedigen op den Heizel: “Een mooiere kleurencombinatie bestaat niet”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België