© BELGAIMAGE

Nederland verhoogt verkeersboetes met 10 procent

Verkeersboetes gaan in Nederland met 10 procent omhoog. Het ministerie van Justitie en Veiligheid moet bijdragen aan het dekken van het overheidstekort en doet dat door de verkeersboetes te verhogen. De verhoging van de boetes gaat waarschijnlijk op 1 januari in.

Bron: BELGA

Alle departementen, behalve Defensie, moeten bijdragen aan het sluitend maken van de Nederlandse begroting. Voor Justitie en Veiligheid gaat het om structureel 190 miljoen euro. Dat brengt het departement voor het belangrijkste deel op via een verhoging van de boetes.

Het ministerie kampt met tegenvallende boeteontvangsten, door het uitvallen van trajectcontroles en wegwerkzaamheden, zo blijkt uit de voorjaarsnota van de Nederlandse regering, die vrijdag naar de Tweede Kamer is gestuurd. Door op andere plekken intensiever te gaan controleren, moet deze tegenvaller worden ingelopen.

Een boete op het vasthouden van een smartphone tijdens het rijden bedraagt nu 380 euro, door het rood rijden kost 280 euro. Zonder gordel betrapt worden, levert een boete op van 160 euro. Daar komt straks dus overal 10 procent bovenop in Nederland.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer