Champignon tweede bij The Masked Singer: “Niels zei me: ‘Blijf gewoon bewegen’”

Publiekslieveling ‘Champignon’ sleepte vrijdagavond een tweede plaats in de wacht bij The Masked Singer. “Het zou zo oneerlijk zijn, als ik gewonnen had. Hier moest een zanger winnen en zo is het gelukkig ook gebeurd.” Opgelet: spoilers!

LEES OOK. ‘The Masked Singer’ tovert verraste winnaar uit het pak: “Toen ze mij vroegen was mijn eerste gedachte: ben ik wel bekend genoeg?”

Miguel Wiels (50) is toch maar mooi tweede geworden. Maar zo ziet hij dat zelf niet. “Mensen zijn voor dat pak gevallen, niet voor de stem erin. Let op, ik ben er zelf ook voor gevallen. Toen ze zeiden dat ik Champignon was, trok ik een vies bekje: bah, zo’n druipende bosplant. Tot ik het pak zag en meteen besefte: wel cute, ik ga daar een blije, huppelende kleuter van maken. Het was ook de vroegere The Masked Singer-presentator en mijn persoonlijke vriend Niels ­Destadsbader die me de tip gaf om van champignon een spring-in-’t-veld te maken. Blijf gewoon bewegen, ook wanneer je luistert naar de reacties van de speurders, had Niels gezegd.”

Was het een moment van verbijstering? Miguel Wiels weet niet meer waarom hij ‘ja’ zei tegen The Masked Singer. Vorig jaar hadden ze hem ook al gevraagd en dan was het categoriek nee. Omdat hij allerminst een zanger is. Toch zong hij niet vals of compleet buiten het tempo. “Komt misschien door mijn slimme liedjeskeuze?”, vraagt Wiels zich af. “Als je op een feestje moet zingen, kies dan een nummer dat iedereen kent. Dan luisteren ze alleen naar de eerste zin en vanaf de tweede horen ze alleen nog maar zichzelf meezingen. Bij mijn We Are The Champions werkte dat trucje direct.”

Ook thuis moest Miguel trucjes uithalen om niet door de mand te vallen. Zijn vrouw wist van zijn Champignon, de kinderen niet. “Toen ik tegen mijn dochter moest zeggen dat ze niet mee mocht naar een zaterdagopdracht – The Masked Singer live in Antwerpen – brak mijn vaderhart toch.”

(pom)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER