Dimitri Berlanger

Dieven spreken af met man die auto online te koop zet in Vilvoorde en bedreigen hem met geweer

In Vilvoorde hebben drie dieven afgesproken met een man die zijn auto online te koop had aangeboden. De daders bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en zijn ervandoor gegaan met zijn wagen en de juwelen die hij droeg. De politie heeft drie verdachten gevat.

Gisterenavond rond 17u10 gingen drie mannen langs bij een man die zijn witte Audi te koop had gezet in de Haesendonckstraat in Vilvoorde. "Ze hebben het slachtoffer bedreigd met een vuurwapen en zijn ervandoor gegaan met zijn wagen en de juwelen die hij droeg", zegt politiewoordvoerster Catherine Bodet.

Grote klopjacht

De politie startte een grote klopjacht in de ruime omgeving van de Woluwe- en de Luchthavenlaan. De politie was ter plaatse met onder meer speurhonden. Ook de RAGO-helikopter van de federale politie werd ingezet, net als de naburige politiezone Zaventem, Grimbergen en KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst). 

De verdachten lieten het voertuig uiteindelijk achter en vluchtten te voet verder, maar hun vluchtpoging mislukte al snel. Rond 18u10, een uur na de diefstal bij de verkoper van de auto, kon de politie drie verdachten vatten. Het gaat om twee meerderjarigen en een minderjarige.

De buit kon teruggegeven worden aan het slachtoffer. "Niemand raakte gewond, al was de verkoper van de wagen zeer onder de indruk", zegt Bodet nog.

"Let op met wie je afspreekt"

Bodet geeft tips om een dit soort situaties te voorkomen. "Bekijk in de eerste plaats het profiel van de mogelijke koper. Heeft die goede reviews of slechte?"

"Wie beslist om af te spreken met de geïnteresseerde, spreek dan af op een openbare plaats waar er nog mensen zijn. Spreek dus niet thuis af, en vermijd ook een donkere parking waar niet veel mensen komen. Je kan ook best iemand meenemen naar de afspraak", besluit Bodet.

Meest gelezen