Vijf doden bij schietpartij in Texas: jongste slachtoffer is acht jaar oud, dader nog op de vlucht

In een woning in de buurt van Texas, in de VS, zijn vijf doden gevallen bij een schietpartij in een woning. De dader is nog op de vlucht. Hij is in het bezit van een oorlogswapen. Het jongste slachtoffers is acht.

tg
Bron: cnn

Het incident vond plaats om 23.31 uur lokale tijd. Op de alarmcentrale van de politie kwam toen een telefoontje binnen over een schietindent in Cleveland, ten noorden an Houston.

Ter plaatse troffen agenten meerdere slachtoffers aan. Allemaal neergeschoten. “Een regelrechte executie”, zei de woordvoerder van de politie.

© AP

Het jongste slachtoffer van de schietpartij was 8 jaar oud. Hij is samen met twee vrouwelijke slachtoffers gevonden in een slaapkamer. Ze zouden bovenop twee kinderen gelegen hebben die het overleefd hebben. Wellicht deden ze dat om de kinderen te beschermen. Maar ze hebben het dus met hun eigen leven moeten bekopen.

De autoriteiten verklaarden intussen dat de verdachte een Latijns-Amerikaanse man is, gewapend met een zwaar wapen en dat hij dronken was, volgens buren. Zij hadden het kort voordien met hem aan de stok gehad.

Ten minste 10 mensen waren in het huis toen de politie ter plaatse arriveerde en alle slachtoffers waren tussen de acht en 40 jaar oud. Naast vijf doden vielen er ook vijf zwaar en licht gewonden.

“Alle middelen zijn ingezet om de schutter te vatten. We vragen mensen om binnen te blijven”, vertelde sheriff Greg Capers van San Jacinto County aan ABC-zender KTRK.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer