HLN
Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

Is rijden op ‘e-fuel’ écht een goed alternatief voor elektrische auto’s? “Alle studies wijzen in dezelfde richting”

Tegen de verwachtingen in hield Europa recent de deur nog op een kier voor de verbrandingsmotor. Ook na 2035 mogen constructeurs een auto met verbrandingsmotor nog verkopen, tenminste als die op ‘e-fuel’ bolt. Wat is dat precies en hoeven we dan niet met z’n allen een stekkerwagen? Professor duurzame mobiliteit Maarten Messagie (VUB) spreekt zich uit over de toekomst van e-fuel: zinvol of niet?

138 reacties

  • Johan SMETS

    11 maanden geleden
    Ik snap het niet: waarom eerst waterstof maken om daarvan e-fuel te maken? Je kan dan toch beter op waterstof rijden, da's veel efficiënter, zeker voor zware industrie als vrachtwagens, boten enz... Elektrische wagen, de heilige graal van vandaag is nutteloos met een reële actieradius van +/- 350km (zonder trekgewicht). Pas als er een actieradius komt van +/- 1.000 km en een betaalbare versie, zijn elektrische wagens realistisch.
  • Marcus Camps

    11 maanden geleden
    Stop met de idioterie dat elektriciteit groen is. 90 procent is fossiel of kernenergie. Stop je met kernenergie wordt dit 95 procent. Dat ik persoonlijk zonnepanelen heb liggen (heb ik) of niet verandert daar niks aan. Elektrische opslag is een drama. 8 centjes per kwh krijg je om te verkopen en dat zal alleen nog maar zakken in de toekomst.
  • Peter Bakker

    12 maanden geleden
    Als wij de olie niet verbranden zal iemand anders het wel doen, dan gaan ze er nog meer zeewater mee ontzilten ofzo. Opbranden gaat het toch, zeker als we de prijs laag houden door ze minder aan te kopen.
  • Yolande MARIS

    12 maanden geleden
    De pensioenkas van de EU moet dringend gevuld worden want de bodem is reeds te zien ,de leden van het EU clubje hun pensioen van 17000 €+ moet toch betaald worden en hun zakken gevuld.Daarom worden we overspoeld met nieuwe wetten ,boetes en belastingen ,heeft niets met klimaatverandering te maken want de natuur doet wat ze wil of denken ze dat ze de straalstromen en andere natuur fenomenen ook hun dictaat kunnen opleggen?wie zijn de grootste vervuilers ,zijzelf en hun broodheren de superrijken.
  • Rik Clarysse

    12 maanden geleden
    Recent hier in Hln, windmolens op zee op lagere opbrengst " gebracht" wegens overschot aan elektriciteit. Waar blijven de installaties om dat overschot om te zetten in E fuels zoals WATERSTOF. En maar beweren dat in de winter misschien een tekort zal zijn ,enige reden van die bewering=prijs manipulatie