© BELGAIMAGE

Viervoudig wereldkampioen Mark Selby bibbert nog even tegen Mark Allen, maar speelt WK-finale tegen Luca Brecel

Luca Brecel kent zijn laatste hindernis richting eeuwige roem in het Crucible op het WK snooker. Dat wordt viervoudig wereldkampioen Mark Selby (WS-2), die in de andere halve finale afrekende met Mark Allen (WS-3). Selby haalde het met 17-15. Een comeback à la Brecel zat er voor Allen finaal niet in.

Maarten Vanhoof

Selby kon met een frame bonus (11-10) aan de laatste sessie beginnen en was niet van plan om het laat te maken. Hij werd daarbij geholpen door Allen, die heel wat missers liet optekenen. Selby won zo vier frames op rij en stoomde door naar 15-10.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Toen hij er daarna met een prachtige century ook nog eens 16-10 van maakte, leek de zege binnen handbereik. Maar Allen had wel zin in een comeback à la Brecel en greep zijn laatste strohalm door de volgende drie frames te winnen... Panikeren deed Selby echter niet en bij 16-13 leek hij de zege binnen handbereik te hebben. Allen roerde zich nog als een duivel in een wijwatervat en pakte de volgende twee frames, maar finaal haalde Selby het toch binnen: 17-15. Hij mag zich opmaken voor een finale tegen Luca Brecel, eentje die zondagmiddag al start.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer