Luca Brecel in actie tegen Ronnie O'Sullivan.
Volledig scherm
Luca Brecel in actie tegen Ronnie O'Sullivan. © Photo News

Hoeveel punten is een groene bal waard en wat is de maximumbreak? Een kort ABC van het snooker

De beste snookerspelers van de wereld verzamelen voor het prestigieuze ‘Champion of Champions’-toernooi. Mét, uiteraard, wereldkampioen Luca Brecel (28). U hoeft er niets van te missen, want VTM GO zendt al zijn wedstrijden uit. Maar hoe gaat zo’n partij snooker nu precies in zijn werk? Wij vertellen u alles wat u moet weten in deze gids.

26 reacties

  • Georges Schiettecatte

    12 maanden geleden
    De prijzenpot etaleren is mooi, maar doe dat dan ook bij de andere sporten waar het om veel meer gaat maar dat mag dan blijkbaar niet gekend zijn. Voor mij gaat gaat het hier enkel om de mooie prestatie die Luca tot nu toe neer zet en hoop dat hij de wereldtitel binnenhaalt voor ons klein Belgenland met Grote sporters!!
  • Staf Van de Walle

    12 maanden geleden
    Het vermelden van het prijzengeld heeft alles te maken met de ranking, die is naargelang het prijzengeld, niet met 'punten'.
  • Jelle Van winckel

    12 maanden geleden
    Ni zieveren . Geniet gewoon van de prestatie . Fier zijn op onze Belgische topatleten...
  • tim Deschuymere

    12 maanden geleden
    Tabelletje prijzengeld klopt volgens mij niet want dan zou je alles kunnen optellen vanaftweede ronde tot de finale. Het lijkt me eerder de verliezer van de rondes die nog prijzengeld krijgen. Los daarvan: ik zie liever de sportieve kant.
  • Theo Dethal

    12 maanden geleden
    Waarom moet het prijzengeld vermeld worden, de inkomsten van andere sportlui wordt toch ook niet vermeld.