Foto: VRT

Zeven mensen naar ziekenhuis na brand in appartementsgebouw in Sint-Amandsberg

Zeven mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht na een uitslaande brand in een appartement in Sint-Amandsberg. Het gaat om vijf volwassenen, onder wie twee politieagenten, en twee kinderen. De brand is onder controle, maar enkele woningen zijn beschadigd. Het appartement waar de brand is ontstaan, is onbewoonbaar verklaard.

De brand brak iets voor negen uur vanmorgen uit in een appartement aan de Grondwetlaan in Sint-Amandsberg. De oorzaak is zo goed als zeker accidenteel. "Waarschijnlijk is een kersenpitkussen in brand geschoten op een matras”, zegt de Gentse politie. 

Zeven mensen zijn lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht, onder wie twee politieagenten en twee kinderen, omdat ze door de rook bevangen waren. 

De brand is onder controle, maar enkele woningen zijn beschadigd. Het appartement waar de brand is ontstaan is onbewoonbaar verklaard. De bewoners van in totaal zeven appartementen zijn geëvacueerd en opgevangen in het politiecommissariaat van Sint-Amandsberg. Het gaat voornamelijk om ouderen die alleen wonen. 

Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken. 

Meest gelezen