Europa volgt de VS met strengere houding tegenover China

Verschillende Europese landen willen handelsbeperkingen invoeren tegen China. Dat komt voornamelijk door de sterke banden die het Middenrijk blijft aanhouden met Rusland.

Waarom is dit belangrijk?

De oorlog in Oekraïne heeft de geopolitieke kaart hertekend. Het Westen is, behalve een paar zonderlingen, zo goed als verenigd tegen Rusland. Daartegenover staat China, een van de belangrijkste spelers in de wereldeconomie, dat nog steeds hechte banden heeft met Vladimir Poetins Rusland.

In het nieuws: Een aantal van de grootste economieën in Europa gaat maatregelen invoeren tegen China, een weerspiegeling van de Amerikaanse houding. De VS is in een ware handelsoorlog met China verzeild geraakt.

  • Onder andere Italië en Duitsland, respectievelijk de vierde en grootste economieën binnen de EU, onderzoeken manieren om de handel met China in te perken, bericht Bloomberg.
  • Dat komt voornamelijk door de Chinese houding tegenover Rusland, intussen het zwarte schaap van Euro
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer