Anurag Chandra riskeert levenslang© anp

Amerikaan neemt dodelijke wraak op tieners na belletje trek

Een man uit de Amerikaanse staat Californië is schuldig bevonden aan de moord op drie tieners. Hij nam wraak nadat ze bij hem belletje trek hadden gedaan.

Het was 19 januari 2020 als er bij Anurag Chandra (42) aangebeld werd en een groep tieners zich lachend uit de voeten maakte. Een van hen liet ook nog de broek zakken om zijn achterste te laten zien. Het maakte de op dat moment flink beschonken Chandra “extreem, extreem woedend”, zo getuigde hij.

Hij liet de jeugdige treiteractie niet over zijn kant gaan en zet de achtervolging in met zijn auto. In de rechtbank gaf Chandra toe dat hij daarbij een snelheid bereikte van 160 km per uur. In de Temescal Valley bij Los Angeles ging het dan helemaal mis: Chandra ramde met zijn wagen de Toyota Prius van de tieners. Hun auto botst vol tegen een boom. Drie inzittenden van 16 jaar oud waren op slag dood. De 18-jarige bestuurder en twee 13-jarigen overleefden.

Het wordt Chandra zwaar aangerekend dat hij na de crash niet stopte, maar doorreed.

“De moord op deze jonge mannen is een afschuwelijke en zinloze tragedie voor onze gemeenschap”, aldus officier van justitie Mike Hestrin in een verklaring. “Ik dank de jury voor hun oordeel. Dit is een belangrijke stap in de richting van gerechtigheid.” In juli volgt de uitspraak in de zaak. Chandra wacht mogelijk een levenslange gevangenisstraf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer