© ATV

Uitzinnige fans zien Antwerp beker winnen in schaduw van Bosuilstadion: “Geweldig! En dit is nog maar het begin”

Antwerpen -

Nee, de bekerfinale was zeker niet het meest entertainende schouwspel dat Antwerp dit seizoen op de mat toverde. Maar in de (zeer welgekomen) schaduw van het Bosuilstadion liet niemand dat aan zijn hart komen. Vanop afstand schreeuwden honderden fans hun favoriete elftal naar opperste bekerglorie en een eerste prijs dit seizoen. Na affluiten barstte een waar volksfeest los in Deurne-Noord. “Het wordt een lange feestnacht!”

Laurens Van Aert

Dat niet alleen de Rode Duivels veel volk naar een groot scherm lokken bewezen de Antwerpfans aan de Bosuil. Gekoelde drankjes, hamburgers en de nodige sfeerstimulators: de ingrediënten waren min of meer hetzelfde, maar de passie was vele malen vuriger dan bij een partij van Kevin De Bruyne en co.

Honderden Reds schaarden zich vanaf minuut één als een legioen achter het elftal van Mark Van Bommel. In uiterste zonnige omstandigheden zongen de fans vanuit Deurne-Noord haast in koor met hun rood-witte vrienden die wel een ticketje konden bemachtigen voor de partij.

LEES OOK. Antwerpspelers vieren bekeroverwinning met ‘Dos Cervezas’ in de kleedkamer en onderweg naar de Bosuil

Honderden mensen zakten af naar de Bosuil in Deurne.© Robin Fasseur

Na een allesbehalve entertainend eerste halfuur ontplofte de boel een eerste keer aan de Bosuil. Vincent Janssen, wie anders, mocht aanleggen vanop elf meter en faalde niet. Goaltune ‘Taste of Summer’ knalde door de speakers, pyrotechnisch materiaal werd bovengehaald en sjaals gingen de lucht in. In alle feestvreugde beseften heel wat fans niet dat de strafschop opnieuw getrapt moest worden. Het Nederlandse ijskonijn verschalkte Mechelen goalie Gaëtan Coucke een twee keer, en ook de fans deden hun nummertje nog eens over.

Jong geleerd is oud gedaan. Ook de allerkleinsten genoten van het bekersucces.© Robin Fasseur

Ondanks het matige voetbal blikten de ‘Honden’ tevreden terug op de eerste helft. “Het kan beter, maar we klagen niet. We staan voor, de zon brandt en de sfeer is fantastisch. Wat moet je meer hebben”, vragen Christie en Fanny zich retorisch af. Het duo waagt zich meteen ook aan opvallende belofte: “Als we de cup in de wacht slepen, zetten we beiden een tattoo van Antwerp. De initialen of het logo, we zien wel wat het wordt. We bereiden ons maar beter goed voor, want de beker kom naar hier!”

LEES OOK. IN BEELD. Alderweireld en Haroun steken samen de beker in de lucht: “Het zegt veel over Toby”

Christie en Fanny.© Robin Fasseur

Ook de familie Verschueren had er vertrouwen in. “We hebben de wedstrijd onder controle. Het is fanatisch om de Reds op een groot scherm aan het werk te zien, al hadden we liever op de Heizel gezeten uiteraard”, lacht Gerry. “Maar klagen doen we zeker niet. We kijken al uit naar de tweede helft. Hopelijk mogen we nog eens juichen.”

De familie Verschueren.© Robin Fasseur

Die wens wordt werkelijkheid wanneer Michel-Ange Balikwisha de 2-0 tegen de netten knalt en zo het lot van Malinwa bezegelt. Het feest kan zo stilaan beginnen: sjaals vliegen opnieuw alle kanten uit, pyro’s worden bovengehaald en supporters vallen elkaar in de armen.

Vreugdetaferelen na het doelpunt.© Robin Fasseur

Dat scenario herhaalt zich, zij het nog intenser, wanneer scheidsrechter Jonathan Lardot de wedstrijd naar de geschiedenisboeken fluit. Een heus volksfeest barst los. “Dit is gewoonweg geweldig, ik heb er geen woorden voor. Na die finale in coronatijden is dit een geweldig geschenk”, glundert Patrick. “We komen van ver, heel ver, en kijk nu eens. Daar staat Toby met de beker in zijn handen. Prachtig.”

Jessica, Kenny, Anael en vrienden.© Robin Fasseur

Jessica, Kenny en Anael delen dat gevoel. “We zijn ontzettend euforisch. We wisten dat we zouden winnen, maar het gevoel blijft bijzonder. Om dit te vieren met alle andere fans is ontzettend mooi. Antwerp is geen club, The Great Old is een familie.”

Guy, Camilo en Maria met vrienden.© Robin Fasseur

Iets verderop wagen Camilo, Maria en Guy zich ook in het feestgedruis. Die laatste vat het overheersende gevoel van de aanwezig perfect samen: “Dit voelt geweldig. Dat we morgen niet moeten werken en vanavond lekker kunnen feesten, maakt het alleen maar mooier. En daarna maken we ons op voor het titelfeest. Daar hoeven we geen woorden meer aan vuil te maken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België