© Serge Minten

Stevoort verzekert zich van behoud in Top Divisie 2 na zege tegen Luik

Stevoort verzekerde zich - met nog twee competitiematchen te gaan - in eigen huis van het behoud in Top Divisie 2. Luik spartelde tot halfweg het derde kwart tegen, maar via een 17-0-run was de zege een feit: 83-64.

Guy Volders

Het was onder impuls van ex-Limburg United-speler Milos Bojovic dat Luik de beste start nam: 4-8 (4’). Stevoort panikeerde nooit, maar zag Luik na rust (35-30) wel opnieuw op gelijke hoogte klimmen bij 42-42 (26’). Daarna vonden een sterk ingevallen Maesen (3x3) en Ceyssens het welletjes en nam de thuisploeg de match definitief in handen.

“Dit is de zege van het behoud”, zei Maesen. “Door omstandigheden heeft het wat langer geduurd dan gehoopt, maar dat ligt voor een stuk aan onszelf. Vorige week in Hasselt haalden we niet ons beste niveau, waardoor het belang van deze match toch wat steeg. Defensief waren we toen niet op de afspraak, vandaag wel. Ik ben best tevreden over mijn eerste seizoen bij Stevoort. Ik had minder last van blessures en miste amper een wedstrijd. Het feit dat mijn rug minder opspeelt, heb ik ongetwijfeld te danken aan de minder verre verplaatsingen die ik nu moet maken. Ook de intensiteit ligt niet zo hoog als bij Lommel. De club heeft aangegeven volgend seizoen met dezelfde kern verder te gaan. Daar maak ik graag deel van uit.”

© Serge Minten

Ook Lenn Leenen kijkt uit naar volgend seizoen, wanneer zijn vader Gianni de nieuwe coach wordt. Met een loepzuivere driepunter leverde hij tegen Luik zijn bijdrage. “Ik ben blij met de kansen die ik dit seizoen kreeg. Zowel met de A-ploeg als de B-ploeg zette ik heel wat stappen. Dat papa mijn coach wordt, is niet helemaal nieuw. Bij de jeugd van Nieuwerkerken had hij me al vijf jaar onder zijn hoede.”

Moons naar Esneux

Bij Luik hoopt Limburger Jarno Moons het behoud de komende weken nog te verzekeren. Op die manier kan hij in schoonheid een punt zetten achter een periode van drie seizoenen. “Dat is inderdaad het doel”, gaf Moons mee. “Sinds de overname door het nieuwe bestuur kreeg ik het vooral mentaal wat moeilijker. Milos Bojovic kwam bij het team waardoor ik minder aan spelen toekwam. Toch blik ik met een goed gevoel terug op mijn passage bij Luik. Als we nog één wedstrijd winnen, zouden we erin moeten kunnen blijven. Volgend seizoen trek ik naar reeksgenoot Esneux. Hoe dat contact er kwam? In de derby’s tegen Esneux haalde ik telkens een hoog niveau. Er spelen ook twee ex-ploegmaats van mij.”

QUARTERS: 18-12, 17-18 (35-30), 24-14 (59-44), 24-20.

STEVOORT: HENDRIX 5+6, FROYEN 4+5, GRUYTERS 0+2, WIRIX 9+3, CEYSSENS 4+11, Maesen 7+9, Bortels 6+5, Schepers 0+2, Ben Ayad 0+0, Bangels 0+2, Leenen 0+3.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer