In Pavlohrad, in de oostelijke regio Dnipropetrovsk, vielen 25 gewonden en zijn huizen vernield. Bron: Serhi Lysak, gouverneur Dninpropetrovsk

Zeker 25 gewonden bij nieuwe Russische raketaanval op Oekraïne

Rusland heeft vannacht opnieuw verschillende raketten afgevuurd op doelwitten in Oekraïne. Het Oekraïense leger zegt dat het 15 van de 18 Russische kruisraketten uit de lucht heeft kunnen schieten. In de regio Dnipropetrovsk, in het oosten, vielen 25 gewonden en werden enkele huizen en appartementsgebouwen beschadigd. 

Rond vijf uur vannacht werd de Oekraïense hoofdstad Kiev opgeschrikt door luide explosies: het geluid van luchtafweergeschut dat Russische kruisraketten en drones uit de lucht probeerde te schieten. 

Drie uur lang loeide het luchtalarm. Maar vanmorgen liet het Oekraïense leger weten dat alle raketten en drones boven de regio Kiev vernietigd waren en dat er geen doden, gewonden of schade was.

In totaal kon Oekraïne in het hele land 15 van de 18 Russische kruisraketten uit de lucht halen, zegt het leger. 

25 gewonden, huizen vernield

De stad Pavlohrad, in de oostelijke regio Dnipropetrovsk, werd wel twee keer geraakt. Daar vielen volgens de gouverneur 25 gewonden, onder wie drie kinderen. De Russische raketten raakten een fabrieksgebouw en een residentiële wijk. Onder meer 19 appartementsgebouwen en 25 huizen raakten beschadigd of werden vernield.

Welke doelwitten het Russische leger voor ogen had met deze aanval is niet duidelijk. 

Het is al de tweede keer op drie dagen tijd dat Rusland een grote raketaanval uitvoert op Oekraïne. Vrijdag kwamen nog 25 burgers om, toen onder meer een appartementsgebouw werd gebombardeerd in de centraal gelegen stad Oeman, ver weg van de frontlijn.

Mensen leggen bloemen en knuffels neer bij het appartementsgebouw in Oeman, waar vorige week 23 mensen omkwamen door een Russisch bombardement.
AFP or licensors

Cherson bestookt met artillerie

De stad Cherson, die vlak aan de frontlijn ligt in het zuiden van Oekraïne, werd ook opnieuw bestookt. Niet met raketten, maar met artillerie. 

Een overheidsgebouw werd geraakt en ook woongebieden in de regio rond de stad werden beschoten. Daarbij viel een dode. Drie anderen, onder wie een kind, raakten gewond. De stad zou de voorbije 24 uur acht keer zijn gebombardeerd. 

Meest gelezen