Paul Van Landeghem

IJsberen Deurne houden eerste kampioenschap "Bommetje" om overleden zwemmer te eren

De Deurnese IJsberen hebben in de zwemvijver Boekenberg voor de eerste keer een kampioenschap "Bommetje" gehouden. Ze reikten de Grote Prijs Filip uit aan de winnaar, een eerbetoon aan de overleden ijsbeer Filip Mees. Met een bommetje in het water springen, was zijn specialiteit. Er waren 450 zwemmers. Zowat de helft deed mee aan de wedstrijd.

In de zwemvijver Boekenberg hebben de Deurnese IJsberen vandaag hun eerste kampioenschap "Bommetje" georganiseerd. De winnaar won de Grote Prijs Filip. Die is genoemd naar Filip Mees, een ijsbeer die enkele jaren geleden aan kanker overleed. Met het evenement werd het ijsberenseizoen afgesloten.

Er waren 450 zwemmers van wie de helft meedeed aan het kampioenschap. De wedstrijd is een intiatief van De Zwemmer, een afdeling van de Deurnese IJsberen. De Zwemmer wil het recreatief openluchtzwemmen bevorderen.

Beoordelen van sprong, plons, esthetiek en amusementswaarde

Albert houdt het scorebord bij en Dirk is de springmeester: "Mocht Filip er nog bij kunnen zijn, hij zou zeker als eerste hebben gesprongen en mogelijk met de gouden medaille naar huis gaan", zeggen ze. "Filip bracht altijd de lach mee, hij was heel graag gezien en we missen hem nog altijd. We noemen het wel een wedstrijd maar eigenlijk is het puur voor het plezier. Zowel de sprong, de plons, de esthetiek en de amusementswaarde worden bekeken." 

In het woord "ijsbeer" zit wel "ijs", maar het zijn heel warme mensen
Inge Dalkowski, weduwe van Filip Mees

De weduwe van Filip Mees, Inge Dalkowski, vindt het een geweldig initiatief. "Filip zou heel blij geweest zijn met dit initiatief omdat hij altijd heel gekke sprongen deed. Het is een actie op zijn lijf geschreven. In het woord "ijsbeer" zit wel "ijs" maar het zijn heel warme mensen. Dat doet deugd."

Binnen de club wordt er al van gedroomd om eventueel volgend jaar het wereldkampioenschap te organiseren.

Meest gelezen