Direct naar artikelinhoud
NieuwsVRT

Televisiezender Eén wordt VRT 1 en ondergaat transformatie, Ketnet en Canvas behouden naam

VRT 1Beeld VRT 1

Televisiezender Eén heeft vanaf nu een nieuwe naam: VRT 1. De zender onderging ook een totale transformatie: van een nieuw logo tot nieuwe vormgeving en stijl. Op die manier wil de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie het moedermerk meer in de verf zetten. Ketnet en Canvas behouden wel nog hun naam.

en

Wie vandaag de tv-zender Eén aanzet, zal misschien even verrast zijn. De zender werd namelijk omgedoopt tot VRT 1. De logo’s, reclamespots, aankondigingen en stemmen zitten dan ook in een nieuw jasje.

“Met de nieuwe, kleurrijke omgeving wil VRT duidelijk maken dat de programma’s en verhalen die er gebracht worden garant staan voor de kwaliteit zonder compromissen van de publieke omroep”, klinkt het. “Dankzij de naamsverandering wordt VRT 1 rechtstreeks aan VRT MAX verbonden en is het voor de kijkers nog duidelijker dat ze alle programma’s van VRT 1 ook daar kunnen vinden.”

Frederik Delaplace, de CEO van VRT, kondigde eerder al aan dat het moedermerk VRT belangrijker zou worden. Daarom worden de merken rond de VRT georganiseerd en gecentraliseerd. Zo moet het voor iedereen duidelijk zijn dat de VRT-merken één familie zijn en voor dezelfde waarden en normen staan, klinkt het.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een foto die is geplaatst door Eén (@eenbe) op