Waarom is het personeel in een hypermarkt van Carrefour duurder dan dat in een zelfstandige vestiging van Albert Heijn?
Volledig scherm
PREMIUM
Waarom is het personeel in een hypermarkt van Carrefour duurder dan dat in een zelfstandige vestiging van Albert Heijn? © Joel Hoylaerts / Photo News

Waarom is een kassierster bij Carrefour duurder dan bij Albert Heijn?

Na Colruyt en de vakbonden, pleit nu ook de CEO van Carrefour in België voor een hervorming van de loon- en arbeidsvoorwaarden in de sector. Maar wat is nu precies het verschil wanneer je voor Colruyt, Carrefour, Delhaize of een andere supermarkt werkt? En waarom verdient iemand achter de kassa bij de ene méér dan bij de andere?

45 reacties

  • Raymonda Verhelle

    12 maanden geleden
    Delhaize perikelen spelen in de kaart van Ahold holding waar ook Albert Heyn onderzit en ik denk dat ze in gedachte al de Delhaize willen vervangen door AH is goedkoper voor hen en dus het eind resultaat meer winst. In Leuven zijn ze al AH er naast aan het bouwen.
  • Ives Ameel

    12 maanden geleden
    Om dat de ene zijn mensen normaal betaald en de andere ze uitzuigt en uitperst als citroenen.
  • Angelo Storm

    12 maanden geleden
    Als het zo simpel zou zijn om Paritaire Comités gelijk te stellen, kan het ook niet moeilijk zijn om de statuten van ambtenaren gelijk te stellen met werknemers uit de privé.
  • Alfons Detemmerman

    12 maanden geleden
    Dacht altijd dat de contract van 2 kanten komt. De baas maakt een voorstel en je bent akkoord of niet. Indien niet akkoord zoek iets anders maar niet jaloers zijn op iemand anders die elders meer geld verdient.
  • sonja van oers

    12 maanden geleden
    De lonen in NL liggen lager dan in België. AH is NL. Daar doen ze er alles aan om het personeel weinig te betalen.