Kato Callebaut nu vs. tijdens haar deelname aan Idool, toen ze nog niet wist dat ze aan de ziekte van Hashimoto lijdt. In de HLN Original reeks ‘Mijn Dieet’ volgt diëtiste Sanne Mouha hoe ze haar eetpatroon daardoor aanpaste.
Volledig scherm
PREMIUM
Kato Callebaut nu vs. tijdens haar deelname aan Idool, toen ze nog niet wist dat ze aan de ziekte van Hashimoto lijdt. In de HLN Original reeks ‘Mijn Dieet’ volgt diëtiste Sanne Mouha hoe ze haar eetpatroon daardoor aanpaste. © HLN / Christophe Ketels / COMPAGNIE GA

Kato van ‘The Starlings’ lijdt aan de ziekte van Hashimoto: Wat is het? En hoe behandel je het? “Het kan jaren duren voor je er iets van merkt”

Zangeres Kato Callebaut vertelde in de HLN Original ‘Mijn Dieet’ dat ze de ziekte van Hashimoto heeft. Een vegan dieet helpt haar voorlopig van de meeste klachten af, net als van de extra kilo’s die ze door de ziekte eerst niet kwijtgeraakte. Maar wat is die ziekte van Hashimoto? Welke rol speelt voeding daarin? En zijn er nog andere manieren om de symptomen te verminderen? Endocrinoloog Brigitte Decallonne (UZ Leuven) en diëtist Sanne Mouha (UZA) scheppen duidelijkheid.