PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw tijdens de Dag van de Arbeid op 1 mei.
Volledig scherm
PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw tijdens de Dag van de Arbeid op 1 mei. © Photo News

PVDA-voorzitter Hedebouw hamert opnieuw op miljonairstaks: “Zou 8 miljard euro opbrengen”

In zijn toespraak naar aanleiding van de Dag van de Arbeid roept PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw opnieuw op om een miljonairstaks te introduceren in ons land. “Ons voorstel raakt enkel de fortuinen van de superrijken. Dat zou acht miljard euro opbrengen”, aldus de extreemlinkse politicus. Hij haalt ook fors uit naar Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de extreemrechtse partij Vlaams Belang.

94 reacties

  • peeters jos

    12 maanden geleden
    Doe de belasting maal tien dan heb je 80 miljard. Of waarom niet maal honderd? Dan heb je 800 miljard! Met deze wiskunde kan elkeen in de populistische politiek. Zolang er (schijn)zelfstandigheid en managementvennootschappen bestaan heb je (super-)rijken die in praktijk vermogen hebben, talloos vastgoed bezitten en verhuren en op papier zo arm als de straat zijn. De enige die met deze taks gepluimd zal worden is de huiseigenaar met arbeider- en bediendenloon waar alles van platbelast is.
  • Gino Denil

    12 maanden geleden
    Rijken worden niet rijk door hard werken. Als men op zijn jacht liggen en rond vliegen met de jet set tenminste niet werken noemt. Rijken worden rijk door de decadente superwinsten van bedrijven en door het cumuleren van erfenissen in opeenvolgende generaties. Twee voor de hand liggende oplossingen. Zorgen dat bedrijven even veel belastingen betalen als een werknemer. En erfenissen gratis maken tot een bepaald redelijk plafond en daarboven 100% belasten.
  • Gerry Cle

    12 maanden geleden
    Superrijken een eerlijke belasting laten betalen is al even moeilijk als de Mount Everest verplaatsen. Iedereen weet dat ze minder belastingen betalen op hun riante winsten dan hun kuisvrouw op haar karige loon maar als men ze een kleine bijdrage vraagt staat een van hun bevriende politiekers te roepen dat de middenklasse geviseerd wordt.
  • jan boden

    12 maanden geleden
    Als je die 8 miljard gebruikt om de overheidsschuld af te lossen kan je er nog niet de rente van betalen.
  • Jan Van Bavel

    12 maanden geleden
    Volgend jaar verkiezingen, nu alles beloven om daarna niets te geven en eigen zakken te vullen.