Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

HLN ONDERZOEK. Opgelet voor ‘swipers’: u weet van niks en plots moet u honderden euro's betalen aan webshops

Onze onderzoekscel heeft een nieuwe vorm van diefstal ontdekt: ‘swipen’. Jonge criminelen bestellen met uw gestolen gegevens gemakkelijk dure spullen op Bol.com, Zalando of Amazon. “Ik kan rond de 750 euro aan kledij swipen”, vertelt de 17-jarige Lars uit Antwerpen aan HLN. Zo gaan de jonge dieven te werk: vaak begint het op sociale media.

45 reacties

  • Rony Kyndt

    10 maanden geleden
    De verantwoordelijkheid en het financiële risico zou bij wet volledig bij de webshop moeten gelegd worden indien ze geen "itsme" of andere 2de beveiliging toepassen naast de login en een wachtwoord.
  • Peter Buyck

    12 maanden geleden
    Laten we maar eens beginnen met enerzijds 'de kredietkaart' niet te laten bewaren door Google, Apple, Amazon, Bol.com... en anderzijds: het activeren van de beveiliging via sms of app van de bank.
  • Pol Segers

    12 maanden geleden
    Om het te doen zal niet moeilijk zijn er is geen Privecay wet.Alles is te vinden op het verplichte net dat we moeten hebben een mail kunnen ze in hun mapjes steken met al u gegevens.Effe googelen.Vele pakjes firmas leggen het voor u deur met een krabbel van u bewijs maar eens dat dit U krabbel is.Overheid zal er nu en straks niets aan doen goed voor de economie.,
  • vangeel guido

    12 maanden geleden
    Waarom kan men in Nederland bij politie.nl u email intikken en op die manier zien na 5 minuten of men gehack is en in België niet.
  • Chris Derboven

    12 maanden geleden
    Niets besteld, niets getekend, is niet de eerste keer dat ze zoiets proberen. Het zijn zij die moeten bewijzen dat je iets besteld hebt. In het verleden al meegemaakt, eis bewijs en je hoort er niets meer van. Dreigen met deurwaarder? Lachertje, waar zijn de bewijzen?