Niet elke raket van SpaceX wordt gerecupereerd, maar waarom niet?

Zondagnacht werd voor de zesde keer een Falcon Heavy van SpaceX gelanceerd, de zwaardere variant van de Falcon 9. Maar in tegenstelling tot de meeste lanceringen landde de raket daarna niet terug op aarde.

Waarom is dit belangrijk?

De Falcon-raketten van SpaceX hebben een ware revolutie ontketend in de wereld van de ruimtevaart. Doordat ze deels herbruikbaar zijn, is de kostprijs per lancering drastisch gedaald, tegenover vluchten met klassieke raketten, die worden afgedankt na een missie. 

In het nieuws: Drie satellieten werden zondagnacht in een baan rond de aarde geplaatst, na een succesvolle lancering van de Falcon Heavy, momenteel de zwaarste operationele raket van SpaceX.

  • De satellieten zullen in een geostationaire baan rond de aarde terechtkomen. Dit wil zeggen dat zij zich boven de evenaar, op een hoogte van bijna 36.000 kilometer, altijd boven hetzelfde punt van het aardoppervlak zullen bevinden. Ze draaien als het ware mee met de aarde, waardoor het lijkt alsof ze
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer