Bewoner giet oververhitte olie in wc: steekvlam zet badkamer in lichterlaaie

De brand veroorzaakte heel wat schade.© Brandweer Brussel

Evere -

In Evere is er maandagochtend brand uitgebroken in een appartement in de Willebrod van Percklaan. “Een pan met oververhitte olie had vuur gevat en de bewoner heeft de slechte reflex gehad om de olie weg te gieten in het toilet”, zegt de brandweer. Het vuur kon worden geblust, maar de hele verdieping is onbewoonbaar.

Chris Verhaeghe

Iets na 7 uur werd de Brusselse brandweer opgeroepen voor hevige rookontwikkeling op de derde verdieping van een appartementsgebouw. De bewoners hadden hun woning nog niet verlaten en moesten door de brandweer worden geëvacueerd. Een van hen was bevangen door de rook en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

“Slechte reflex”

De brandweer kon het vuur blussen, maar de hele bovenverdieping werd na de interventie onbewoonbaar verklaard. De oorzaak van de brand ligt volgens de brandweer bij een oververhitte pan met olie.

“Een van de bewoners heeft de slechte reflex gehad om de olie weg te gieten in het toilet”, zegt woordvoerder Walter Derieuw. “Door het contact met water ontstond er een steekvlam, met brand tot gevolg. Die man heeft ongelooflijk veel geluk gehad dat hij niet werd verbrand. Het is absoluut af te raden om bij een brand met hete olie water te gebruiken en zich te verplaatsen met de pan. Sluit de energiebron zoals gas of elektriciteit af en probeer te vlammen te versmachten met een deksel of een branddeken. Verlaat daarna de keuken, sluit de deur en bel de hulpdiensten.“

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen