Twitter-oprichter Jack Dorsey geeft kritiek op nieuwe eigenaar Elon Musk

“Het ging helemaal fout”, zei Dorsey op het Bluesky platform, een soort Twitter spin-off op uitnodiging. Daarmee verandert Dorsey zijn houding, die eerder voorstander was van de overname door Musk.

In het nieuws:It all went south”, zei Dorsey. “Maar het platform zou als een publiek bedrijf nooit hebben kunnen overleven.”

  • Dorsey reageerde op de vraag of Musk zich bewezen heeft als de best mogelijke steward voor Twitter. “Nee”, klonk het antwoord. “Ik denk ook niet dat hij juist heeft gehandeld nadat hij zich realiseerde dat zijn timing slecht was. Ik denk ook niet dat het bestuur de verkoop had moeten forceren.”
  • Hiermee verandert Dorsey het geweer van schouder. Eerder noemde hij Musk “de enige oplossing die hij vertrouwde”. Hij vreesde ervoor dat het noodlijdende bedrijf anders door rijke hedgefondsen en Wall Street activisten zou worden overgenomen.
  • Musk nam het bedrijf over in oktober. In zeer korte tijd ontsloeg hij het merendeel van het personeel. Sinds hij de CEO-pet draagt, ging het bedrijf van 7.500 werknemers naar minder dan 2.000. Ook het abonnementbeleid is nieuw. Hierbij moeten mensen 8 dollar per maand betalen voor een geverifieerd account.
  • Hierover zei Dorsey dat “betaling als bewijs van menselijkheid een valkuil is” waar hij niet in gelooft. Daarmee worden volgens hem miljoenen, als niet miljarden, mensen uitgesloten. 

(evb)

Meer