Evenepoel en Gilbert betuigen steun aan jonge renner die in ziekenhuis belandt nadat onoplettende chauffeur groepje aanrijdt tijdens trainingsrit

Donderdagavond deed het ongeluk zich voor op Noord-Franse wegen. Een onoplettende 80-jarige chauffeur reed in Genech met zijn wagen in op een groep van een tiental fietsers. De 17-jarige Noé Carubba liep daarbij meerdere breuken op. Via sociale media maakten onder meer Evenepoel, Gilbert en Sénéchal al hun steunbetuigingen over aan de jonge renner van het Waalse team Sprint 2000 uit Charleroi.

Stijn Joris

LEES OOK.Twee Belgische fietsers aangereden door afgeleide Franse automobilist, een van hen is er erg aan toe

De jonge Carubba deelde via sociale media zelf dat hij onder meer breuken in het sleutelbeen en de heup, een gescheurde knie en heel wat wonden overhield aan het ongeval. Hij staat met andere woorden voor een lange revalidatie. Twee andere slachtoffers zijn er nog ernstiger aan toe. De Waalse triatleet Paul Barra (27) kwam in een coma terecht en vecht voor zijn leven. Ook een ander 57-jarig slachtoffer zou in kritieke toestand verkeren.

Evenepoel en co maakten hun steun al over aan de jonge Carubba en de andere slachtoffers. De wereldkampioen postte op sociale media een foto van de jonge renner met de boodschap ‘Courage champion’, vrij vertaald ‘veel moed, kampioen’. Voormalig wereldkampioen Philippe Gilbert deed hetzelfde en had ook een sneer naar de chauffeur in petto. “Hij is van de weg gemaaid door een chauffeur die meer met zijn telefoon bezig was dan met rijden”, gaf Gilbert mee. Ook Evenepoels ploegmaat Florian Sénéchal drukte zijn steun aan Carubba uit.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer