Jonas Roosens

Bestuurder met levenslang rijverbod uit verkeer gehaald in Wilrijk

In Wilrijk heeft de politie een bestuurder met een levenslang rijverbod uit het verkeer gehaald na een achtervolging. De politie merkte de bestuurder op toen hij door het rood reed op het kruispunt van de Groenenborgerlaan met de Beukenlaan. De man legde ook een positieve ademtest af.

Afgelopen weekend heeft de Antwerpse politie in Wilrijk een bestuurder kunnen onderscheppen die al twee keer veroordeeld was tot een levenslang rijverbod. 

Een interventieploeg kwam de man op het spoor toen ze hem het kruispunt zag oprijden van de Groenenborgerlaan met de Beukenlaan. Omdat de politie zelf door het groen reed, was de kans groot dat de bestuurder rood had. De politie besliste om de bestuurder te controleren. Maar toen de zwaailichten en sirene aangingen om de auto uit het verkeer te halen, wilde de man niet stoppen. Ondertussen kwam de politie te weten dat de man ook een levenslang rijverbod had.

De politie kreeg bijstand van enkele andere interventieploegen en kon de wagen een tijdje later aan de kant zetten. De man legde een positieve ademtest af. Bovendien stond hij geseind voor een bevel tot gevangenneming voor één jaar, voor het sturen zonder rijbewijs. Dat bevel werd uitgevoerd en zijn voertuig werd geïmmobiliseerd.

Meest gelezen