Leger neemt bewaking kerncentrale Doel over van politie die drugscriminaliteit in Antwerpen helpt te bestrijden 

Een 60-tal agenten van de federale politie verhuist tijdelijk van kerncentrale van Doel naar de havenpolitie van Antwerpen. De bewaking van de centrale  wordt nog zeker tot het einde van het jaar overgenomen door het leger. De maatregel komt er om de strijd tegen de drugscriminaliteit op te voeren. 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat het bewakingsdetachement van de federale politie, dat nu actief is aan de kerncentrale in Doel, tijdelijk verhuist naar de haven van Antwerpen. De maatregel komt er om de scheepvaartpolitie er te versterken in de strijd tegen de drugscriminaliteit. De bewaking van de kerncentrale wordt voor enkele maanden overgenomen door Defensie, het is niet de eerste keer dat het leger er bijspringt. De maatregel geldt al zeker tot het einde van dit jaar en zorgt voor een versterking van een 60-tal agenten in de Antwerpse haven. 

De agenten krijgen de komende week een doorgedreven training om de haven van Antwerpen, de procedures en de werking goed te leren kennen. Vanaf 8 mei zullen ze ook echt patrouilleren. "We geven ze even de tijd om in te werken", klinkt het bij het ministerie. "De nieuwe versterking komt bovenop de extra krachten die al dagelijks voorzien zijn vanuit Brussel." De federale politie wil op termijn, met nieuwe aanwervingen, de scheepvaartpolitie structureel versterken. "Dit is een tijdelijke maatregel." 

Meest gelezen