Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) © Photo News

Leerkrachten moeten niet langer bewijzen dat een B- of C-attest terecht is: “Tonen dat we hen waarderen”

Leerkrachten moeten niet langer bewijzen dat een B- of C-attest terecht is. Ouders en leerlingen zullen moeten bewijzen dat het onterecht is. En komt het tot een juridisch verschil, dan betaalt de Vlaamse overheid voortaan de kost, niet de school zelf. Zo probeert Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) de juridisering van het onderwijs aan te pakken.

129 reacties

  • Argus Vercauteren

    12 maanden geleden
    Jan Baroen: Goede leerkrachten hebben inderdaad inzicht in hun leerlingen, maar helaas leven we niet in de ideale wereld. Een klasgenoot van me wou van richting van veranderen (informatica) maar de leerkracht vond dat hij met zijn verstand ASO moest afmaken. Ze stookte ook andere leerkrachten op en het toenmalige PMS raadde hem af om voor een ICT-opleiding te kiezen. Hij buisde voor het vak informatica. Uiteindelijk is hij toch ICT'er (zonder één keer te buizen) geworden.
  • Marlene De Smedt

    12 maanden geleden
    Weyts schoof vanmorgen op de radio de verantwoordelijkheid voor het tekort aan huisartsen af op de federale. Wallonië zou de richtlijnen niet gevolgd hebben en er daardoor beter voorstaan. Hebben zij dan hun restbevoegdheden beter benut? In elk geval vallen universitaire opleidingen onder onderwijs en horen ze bij de gewestbevoegdheden. Dus speelt de onderwijsminister wel degelijk een rol.
  • Sam Bedfort

    12 maanden geleden
    Stap voor stap evolueren we naar een maatschappij waar de verantwoordelijken beslissingen mogen nemen zonder dat ze daar enige uitleg, of verantwoording dienen over af te leggen en waar we als burger geen verweer tegen hebben. .
  • Dominique ROSIER

    12 maanden geleden
    Allemaal goed en wel,maar als ge de zwakkere leerlingen of ouders niet mee krijgt in het verhaal is het verhaal niet zo geslaagd . Iedereen wordt graag gewaardeerd
  • oswald billiet

    12 maanden geleden
    Een B of een C attest. Ze kunnen niet allemaal studeren . Als daar nu maar een goede stielman uit groeit is dit vandaag wellicht belangrijker dan een academische titel. Iedereen heeft wel eens een goede loodgieter of metser nodig en ze zijn soms moeilijk bereikbaar door het vele werk.