© BELGA

Oostende wijdt nieuw stadion in met eerste zege tegen Club Brugge

KV Oostende heeft zijn vernieuwde Versluys Arena ingezegend met een 1-0 overwinning tegen Club Brugge op de tweede speeldag van de Jupiler Pro League. Pas in blessuretijd scoorde Yassine El Ghanassy de enige goal van de match. Eerder al was KV Oostende, dat Club Brugge het vuur aan de schenen legde, via Knowledge Musona twee keer op de deklat gestuit.

wic

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

Club Brugge

Na het AFAS-stadion van KV Mechelen vorige week mocht Club Brugge al voor de tweede week op rij een vernieuwd stadion inzegenen. De Oostendse Versluys Arena was de nieuwe bestemming van de Brugse ‘groundhopping’. Lior Refaelov was wel niet fit voor de Zeeslag van Vlaanderen, zijn plaats werd ingenomen door Abdoulay Diaby. Daardoor kwam Jelle Vossen in de ploeg in de spits. Ook Oostende-trainer Yves Vanderhaeghe moest aan zijn rechterflank sleutelen. De geblesseerde Brecht Capon ontbrak, terwijl de vorige week teleurstellende Fernando Canesin zowaar op de bank moest beginnen. Kevin Vandendriessche en Adam Marusic begonnen in de basis.

© BELGA

Zeker in de beginfase van de partij kregen de toeschouwers waar voor hun geld. Abdoulay Diaby pakte uit met een lage schuiver, Silvio Proto ging goed plat. Aan de overkant was de eerste kans voor de thuisploeg meteen een grote. Yassine El Ghanassy stak de bal slim binnendoor tot bij Vandendriessche, de goed uitgekomen Ludovic Butelle kon de bal maar net in het zijnet duwen. Het spel bleef goed op en af gaan, want even later moest Jelle Vossen ternauwernood afgeblokt worden voor de Oostendse zestien. na een twintigtal minuten hingen de bordjes wat betreft grote kansen gelijk: Stefano Denswil kon een hoekschop richting doel koppen, Knowledge Musona haalde de bal in een reflex van de lijn.

© Photo News

Twee keer Musona, twee keer de deklat

Het slotakkoord van de eerste helft zou echter voor Musona zijn. De Zimbabwaan, die vorige week tegen Racing Genk al een heerlijk doelpunt scoorde, dribbelde een paar keer goed voorbij zijn belager en kwam op slag van rust dicht bij de openingstreffer. Zijn voorzet week af op de knie van Laurens De Bock. Butelle was geklopt, maar de deklat bracht redding voor Club Brugge. Enkele minuten later claimde blauw-zwart nog een tweede gele kaart nadat Marusic handspel beging en zo een beloftevolle aanval van de kampioen afbrak, maar ref Joeri Van de Velde voelde de fase goed aan en oordeelde terecht dat Marusic - die niet naar de bal keek - de bal onvrijwillig tegen zijn hand kreeg.

Een toch teleurstellend Club Brugge probeerde zich na rust te herpakken. Ruud Vormer knalde nog binnen de minuut op doel, Proto redde met de voet. En even later ging José Izquierdo in zijn gekende stijl op wandel, maar niemand kon zijn voorzet in doel verlengen. Na een minuut of tien nam KV Oostende echter weer over. Weer was het Musona, weer week zijn trap af op De Bock... en weer was daar die drommelse deklat, die Club Brugge te hulp schoot. De vlam sloeg in de pan en de enthousiaste thuisploeg nam over. Landry Dimata kopte een voorzet hard op doel, maar Butelle stond pal. Enkele minuten later mocht El Ghanassy met de bal aan de haal doordat Dion Cools verkeerd instapte. Zijn knal in de korte hoek werd gepareerd door Butelle, die meteen ook maar even de rebound uit zijn doel hield.

© Isosport

El Ghanassy bezorgt KV Oostende verdiende zege

Oostende had het betere van het spel, maar kon niet meer tot grote kansen komen tegen een sterke Brugse defensie. Afstandsschoten van Musona en Michiel Jonckheere zeilden over. Michel Preud’homme probeerde het tij te keren door Wesley Moraes en Anthony Limbombe in de strijd te gooien, maar ook Club kon nauwelijks nog tot kansen komen. Het nam gaandeweg het balbezit wel weer over, maar was in balbezit dan dikwijls slordig en moest opletten voor de scherpe counters van KV Oostende.

Helemaal op het einde leken de Bruggelingen alsnog met de drie punten te gaan lopen toen José Izquierdo in de rug van de defensie aan de haal ging, maar Antunes verhinderde dat Limbombe kon scoren. In de daaropvolgende scrimmage kreeg Jonckheere de bal tegen de hand in de eigen zestien, maar ref Van de Velde liet doorspelen. Meteen daarop was het aan de overkant wel raak: Fernando Canesin was eerst bij een lange bal, Sébastien Siani met de geniale opening en El Ghanassy prikte prima binnen: 1-0.

© BELGA

Door dit resultaat is Club Brugge de leidersplaats kwijt. KV Oostende komt nu op gelijke hoogte met de Bruggelingen.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer