De illegale raveparty in Kerkom afgelopen zondag.
Volledig scherm
PREMIUM
De illegale raveparty in Kerkom afgelopen zondag. © Bart Borgerhoff

ONZE OPINIE. “Een failed state? Alsof keiharde repressie het enige antwoord is van een goed functionerende staat”

“Het frustreerde veel mensen dat een illegale raveparty niet zomaar kan worden stilgelegd. Maar dat maakt van België niet meteen een failed state, zoals sommigen luidkeels riepen", schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Alsof een goed functionerende staat enkel repressie kan gebruiken. En nee, dit is geen pleidooi om muiterij te tolereren omwille van de macht van het getal.”

53 reacties

  • John Simon

    12 maanden geleden
    Tja, die jongeren kunnen we nog het voordeel van de twijfel geven, je kan nooit oud en wijs worden als je niet jong en wild bent geweest. De politiek daarentegen... hopeloos in effectief besturen omdat ze meer bezig zijn met graaien en persoonlijke/partij-belangen. En wij, de werkenden, betalen het gelag.
  • Marc Mettepenningen

    1 jaar geleden
    Een falende staat, is niet een staat die niet kiest voor keiharde repressie, maar een staat die er niet in slaagt om ervoor te zorgen dat haar burgers bv hun electriciteitsrekening of de schoolrekening van hun kinderen kunnen betalen .
  • Dirk BERX

    1 jaar geleden
    Na deze Rave party staat Vlaanderen in rep en roer ! Vlaams minister Demir wilde zelfs het leger laten uitrukken om de eigen bevolking te ontzetten ! Maar binnen goed tien dagen is er wel opnieuw een Rave party op het militair domein in Brustem, maar dan wel een legale. En dat zal dan NIET storend zijn voor de buren, de reeën, de dassen en de rest van de natuur ! De hypocrisie in Vlaanderen kent geen grenzen !
  • Elke Celis

    1 jaar geleden
    Hadden de ravers in het Hallerbos hun tentjes opgezet, een internationale hotspot, ik durf wedden dat er een pak meer dan 40 man"schappen" waren geweest om de toestand zo sereen en snel mogelijk in de kiem te smoren. Ingrid stond erbij en keek ernaar, terwijl de gouverneur zichzelf een schouderklopje gaf. Op zondag.
  • Gerrit defreyne

    1 jaar geleden
    De “failed State” is er niet van vorig weekend. Die is er al maanden. Na corona welke op federaal vlak redelijk werd aangepakt, werd dan verknoeit door de over subsidiëring door het Vlaams gewest. Achteraf is niets meer gebeurd. Belastingen, arbeidshervorming, politieke hervormingen , al deze dossiers zijn “hangende” en worden verschoven tot 2025. Hier faalt de politiek kompleet en zijn we dus een “Failed State”. Gelukkig waren het vrijdag “ravers” en geen Russen.