Videospeler inladen...

Man komt om bij zware brand in flatgebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe

Bij een zware brand in een flatgebouw in Sint-Lambrechts-Woluwe is een man om het leven gekomen. Dat laat de Brusselse brandweer weten. In totaal werd een veertigtal bewoners geëvacueerd. Twaalf mensen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Geen van hen verkeerde in levensgevaar. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Maandagavond rond 23.30 uur werd de Brusselse brandweer opgeroepen voor een brand in een appartementsgebouw in de straat Siriusgaarde in Sint-Lambrechts-Woluwe. "Het ging om een brand op het gelijkvloers met zware rookontwikkeling in het volledige gebouw", vertelt Walter Derieuw van de brandweer van Brussel.

We hebben zo'n 40 bewoners met verschillende ladders van de balkons gehaald

Walter Derieuw, brandweer Brussel

"Bij aankomst hebben wij zo'n 40 bewoners van het appartementsgebouw met verschillende soorten ladders van de balkons gehaald", gaat Derieuw verder. "Spijtig genoeg hebben we ook mensen moeten evacueren via de gangen en trappenhallen. Tijdens de verkenning van het gebouw hebben we ook een persoon bewusteloos aangetroffen. Wij zijn onmiddellijk begonnen met de man te reanimeren, maar helaas kon onze hulp niet meer baten." 

Slachtoffers

Daarnaast zijn er nog 12 mensen overgebracht naar het ziekenhuis. Drie van hen zijn er ernstig aan toe, maar verkeren niet in levensgevaar. De rest van de bewoners wordt opgevangen door de gemeente en het OCMW in onder andere een nabijgelegen woonzorgcentrum. Ook drie brandweermannen raakten bij de brand gewond, zij liepen lichte brandwonden op.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Er is een brandexpert aangesteld, ook de wetsdokter en het parket voeren een onderzoek.

De brandweer roept op om niet de trappenhal te nemen wanneer er veel rook in een gebouw hangt. "Plaats je aan een venster, aan het balkon en maak je kenbaar. Op die manier kan de brandweer je vlug evacueren."

Brandweer Brussel
Brandweer Brussel

Meest gelezen