Schuldenplafond VS mogelijk al in juni bereikt, waarschuwt minister van Financiën Yellen

Janet Yellen, de minister van Financiën, schreef een brief naar de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy. Daarin waarschuwt ze dat het schuldenplafond sneller bereikt kan worden dan aanvankelijk gedacht.

Waarom is dit belangrijk?

Wanneer het schuldenplafond bereikt wordt, kan de Amerikaanse overheid in theorie niet langer geld lenen. Daarmee zouden kerntaken van de overheid zonder middelen komen te vallen, of het land zelfs in faling kunnen gaan indien het de rente niet langer kan betalen.

In het nieuws: Minder belastingopbrengsten in april nemen een hap uit het budget van de overheidsfinanciën van de Verenigde Staten.

Joe Biden nodigt de vier grote congresleiders uit op 9 mei om de schuldlimiet te bespreken.

  • Op 1 juni kan de VS zonder middelen vallen, waarschuwt Yellen. Daarmee zou het ook haar schuldverplichtingen niet kunnen nakomen. Daarom vraagt ze om de limieten van het plafond andermaal te verhogen.
  • "Omdat de belastinginkomsten in april lager waren dan het Co
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer