© REUTERS

Ongevaccineerde Novak Djokovic kan meedoen aan US Open

Het ziet ernaar uit dat tennisser Novak Djokovic dit jaar kan meedoen aan de US Open. De regering van de Verenigde Staten maakte maandag bekend dat het vanaf 11 mei de verplichte vaccinatie tegen het coronavirus opheft voor reizigers uit het buitenland. Dat betekent dat de ongevaccineerde nummer een van de wereld eind augustus welkom is in New York voor het grandslamtoernooi aldaar.

Bron: BELGA

De Serviër miste vorig jaar de US Open vanwege zijn weigering om zich te laten vaccineren. Hij werd aan het begin van het jaar om dezelfde reden na een aantal rechtszaken Australië uitgezet vlak voor aanvang van de Australian Open.

Dit voorjaar wilde Djokovic graag meedoen aan de Masters 1.000-toernooien van Indian Wells en Miami en vroeg hij om een speciale vrijstelling, maar de regering gaf hem geen toestemming.

De 35-jarige Djokovic won in zijn carrière drie keer de US Open. Hij begon dit jaar met winst van het toernooi van Adelaide en veroverde daarna op de Australian Open zijn 22e grandslamtitel. Hij evenaarde daarmee het record van de Spanjaard Rafael Nadal. De Serviër zei zich vanwege fysieke problemen af voor Masters 1.000-toernooi in Madrid, het graveltoernooi dat nu bezig is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer