Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Georges-Louis Bouchez. © BELGA

MR-voorzitter Bouchez vindt het “schandalig” dat PS niet wil praten over de beperking van de werkloosheid in de tijd: "Ze blokkeren de regering"

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zet regeringspartner PS verder onder druk om werk te maken van een nieuwe arbeidsdeal. De liberalen willen de beperking van de werkloosheid in de tijd op de federale regeringstafel, maar dat is “onaanvaardbaar” voor de Franstalige socialisten. Voor Bouchez is het duidelijk. Hij wil geen pensioenhervorming en fiscale hervorming doorvoeren zolang een arbeidsmarkthervorming uitblijft. “De PS creëert een regeringsprobleem”, klinkt het.

40 reacties

  • Patrick Symons

    12 maanden geleden
    Het is niet werkloosheid in de tijd beperken maar wel, na maximum 2 jaar, in ruil voor de werkloosheidsvergoeding een wederdienst aan de maatschappij verplichten. Pas als je dat weigert, geen werkloosheidsvergoeding meer en terugvallen op het absolute minimum. Ook uitsluiten van allerlei sociale voordelen.
  • Dirk BERX

    12 maanden geleden
    Mr Denil, 18,7 miljard Vlaamse subsidies in 2022 om juist te zijn ! Maar 1 miljardje minder of meer, daar zal het wel niet op aan komen !
  • Chris Van den Bulck

    12 maanden geleden
    Is dat niet nummer 2?
  • Gino Denil

    12 maanden geleden
    De Vlaamse regering gaf vorig jaar 17,8 miljard uit aan subsidies, Leonarda Van Opbroecke. De federale waarschijnlijk nog meer. En bij onze werkgeversregeringen moet je niet raden wie daar het meest van profiteert.
  • Leonarda Van Opbroecke

    12 maanden geleden
    Toch simpel. De Waalse, Brusselse en Franstalige regeringen vullen hun zakken rijkelijk met geld uit de Staatskas op de kap van alle Belgen. Belangrijk voor hun eigen verrijking dat hun burgers zo arm mogelijk blijven.