Chelsea Smet

Bejaarde man overleden na brand in Ardooie

In Ardooie is gisterenavond een man van 86 overleden na een brand. De man had de brand zelf aangestoken, op de zolder van zijn huis op het kruispunt van de Zwevezeelsestraat met de Laagstraat. 

Een voorbijganger merkte rond 20.45 uur maandagavond rook op bij een huis in de Zwevezeelsestraat. Hij belde de brandweer. Van onder de dakpannen van de zolderverdieping kwam er een grote hoeveelheid rook. Al snel werd duidelijk dat de 86-jarige bewoner er nog was. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. De hulpdiensten vonden de man levensloos in de vijver bij het huis. 

Zorgde alleen voor zoon met beperking

Wat er precies is gebeurd is onduidelijk. Maar de man zou het vuur zelf hebben aangestoken, op de zolder van zijn huis. De man is een maand geleden zijn vrouw verloren en woonde in het huis samen met zijn zoon van 55 jaar, die een beperking heeft. Volgens de familie had de man het daar echt moeilijk mee. De zoon is ongedeerd. 

Chelsea Smet

Burgemeester Karlos Callens (Groep 82) van Ardooie wist van de moeilijke situatie waarin het gezin leefde. “Ze zijn dikwijls bij mij langsgeweest. Met de vraag wat er zou gebeuren met de zoon wanneer beide bejaarden zouden sterven. We zagen wel dat de bewoners heel wantrouwig waren en liefst zelf voor hun zoon wilden zorgen."

Wie vragen heeft over zelfdoding kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.



Meest gelezen