© Photo News

Greg Van Avermaet: “Wil voor het eerst in mijn carrière op podium van de Amstel staan”

Greg Van Avermaet start zondag uiteraard als uitgesproken kopman bij BMC in de Amstel Gold Race (WorldTour). Gouden Greg, zondag nog knap winnaar van Parijs-Roubaix, wil ook in de Amstel hoge ogen gooien en krijgt onder meer drie landgenoten als ploegmaats. In de donderdag vrijgegeven BMC-selectie is er immers ook plaats voor Dylan Teuns, Ben Hermans en Loïc Vliegen.

Van Avermaet heeft met zijn zege in de Helleklassieker eindelijk zijn eerste ‘Monument’ beet, maar start ook met ambitie in de Amstel. Zijn beste resultaat daar was een vijfde plaats in 2015. “Sindsdien is er heel veel veranderd”, verklaart de olympische kampioen op de BMC-website. “Ik won veel wedstrijden en na mijn overwinning in Roubaix heb ik veel vertrouwen. Ik heb het al vaker gezegd: als je wint krijg je vertrouwen en als de kopman vertrouwen heeft, heeft zijn ploeg dat ook”.

De Oost-Vlaming won dit jaar naast Parijs-Roubaix ook al onder meer de Omloop Het Nieuwsblad, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem. “Ook al is de finale van de Amstel wat veranderd, toch zullen de sterkste renners daar altijd zitten. Ik heb goede benen en verwacht een zware wedstrijd. Het is niet makkelijk om deze race te winnen maar ik kijk er echt naar uit en hoop om voor de eerste keer in mijn carrière het podium te halen”.

Sportdirecteur Valerio Piva voelt dat zijn selectie gemotiveerd aan de start komt. “We weten dat we met Greg een echte kampioen in huis hebben. Hij rijdt zijn beste klassieke seizoen uit zijn leven en wil daar zondag een verlengstuk aan breien. In Parijs-Roubaix zagen we al hoe goed we als ploeg kunnen samenwerken om Greg te beschermen, hopelijk lukt dat ook in de Amstel.”

De BMC-selectie voor de Amstel Gold Race:

Alessandro De Marchi (Ita), Silvan Dillier (Zwi), Floris Gerts (Ned), Ben Hermans (Bel), Daniel Oss (Ita), Dylan Teuns (Bel), Greg Van Avermaet (Bel), Loïc Vliegen (Bel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen