Opvolger van Sarah Schlitz, Marie-Colline Leroy, legt eed af als staatssecretaris voor Gelijke Kansen

Ecolo-politica Marie-Colline Leroy heeft bij de koning de eed afgelegd als staatssecretaris voor Gendergelijkheid, Gelijke Kansen en Diversiteit. Ze volgt haar partijgenote Sarah Schlitz op, die vorige week ontslag nam uit de federale regering.

Twee dagen geleden werd Marie-Colline Leroy door haar partij voorgedragen als opvolger van Sarah Schlitz. Zij nam ontslag nadat er heisa was ontstaan over het gebruik van haar persoonlijke logo bij projecten die gesubsidieerd werden met overheidsmiddelen. Dat is verboden omdat je op die manier als politicus jezelf promoot met belastinggeld.

Schlitz werd daarover in het parlement aan de tand gevoeld, maar ze benadrukte dat ze niet zelf had gevraagd om haar logo te gebruiken. Uit documenten die een dag later naar buiten kwam, bleek dat dat niet klopte. Volgens N-VA had Schlitz het parlement dus voorgelogen. Omdat de situatie onhoudbaar was geworden, nam ze ontslag.

Eed afgelegd

Haar opvolger heeft ondertussen de eed afgelegd bij koning Filip. "Ik wil het belangrijke werk van Sarah (Schlitz, red.) voortzetten. Er is nog veel discriminatie, ik ga dus direct aan de slag."

Marie-Colline Leroy zetelde sinds 2019 in de Kamer en was er voorzitter van de Commissie Werk, Sociale Zaken en Pensioenen. Daarvoor was ze gemeenteraadslid in Frasnes-les-Anvaing. 

BEKIJK - Marie-Colline Leroy (Ecolo) legt de eed af bij koning Filip:

Videospeler inladen...

Meest gelezen