© Politie Voorkempen

Cannabisplantage ontdekt bij huiszoeking in Zoersel: 52-jarige man aangehouden

De lokale politie Voorkempen heeft afgelopen vrijdag een cannabisplantage opgerold in de Smissestraat in Zoersel. De 52-jarige bewoner van de woning werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

jtp

De politie kwam de plantage een tijd geleden op het spoor toen ze tijdens een verkeerscontrole twee verdachte voertuigen controleerden. “Twee verdachten werden ondervraagd over hun betrokkenheid bij een drugsplantage, maar die ondervragingen leverden geen locatie op”, zegt woordvoerder Stefanie Verstappen van de lokale politie Voorkempen.

In het verdere onderzoek kwam alsnog een locatie naar boven. “In opdracht van de onderzoeksrechter werd vrijdag een huiszoeking uitgevoerd”, zegt Verstappen. “Op de zolder van de woning troffen onze rechercheurs een plantage aan met zo’n 200 cannabisplanten.” De 52-jarige bewoner van het pand werd opgepakt. Na verhoor werd hij voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hem aan te houden. De plantjes werden allemaal vernietigd.

In de marge van deze vondst wijst het Antwerps parket op het anoniem meldpunt Drugsplantage Ontdekt, waar iedereen die een vermoeden heeft van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval dit kan melden.

“Met het meldpunt willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen iedereen de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen”, zegt het parket. “Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit want de gevolgen van illegale drugsproductie kunnen ook jouw probleem worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners